Начало ВЕСТИ Не може да повярвате кой беше на празника на ЦСКА! Дъщеря на...

Не може да повярвате кой беше на празника на ЦСКА! Дъщеря на легендарни левскари, но дядо й… (СНИМКИ)

120
Сподели

Историята не може да бъде заличена. Историята няма цветове и клубни принадлежности. Историята не бива да разделя, защото героите остават в сърцата ни завинаги. А той безспорно е герой. Първият световен шампион на България в свободната борба. Той е Петко Сираков. Става световен първенец в Истанбул през 1957 година, добавя и два сребърни медала от световните шампионати отново от Истанбул (1954) и Техеран (1959). Олимпийски вицешампион от Мелбърн през 1956 година.

Петко Сираков е баща на футболната ни легенда Наско Сираков. Петко цял живот е състезател на ЦСКА и се състезава в клуба на армията, а Наско е живата легенда на Левски. Това не пречи Петко да бъде уважаван от цяла България.

Съвсем логично той бе сред почетените по случай 70-годишния юбилей на ЦСКА, който бе на 5 май (събота) на Националния стадион „Васил Левски“. Почти всяка легенда получи медал от ЦСКА. Живите присъстваха на церемонията, а близки или роднини представляваха тези, които не са между нас.

Внучката на Петко Сираков и дъщеря на Наско Сираков и Илиана Раева – Славея Сиракова, взе медала на дядо си. Славея мина по пистата пред сектор „А“ и заслужено взе отличието, което се полага на един от най-успешните ни спортисти. Легендите нямат цвят, те не разделят, а остават завинаги в историята…
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ