Начало ВЕСТИ Днес в Кьосем: Мурад разбира, че принцесата не е изменница, Гюлбахар пристига...

Днес в Кьосем: Мурад разбира, че принцесата не е изменница, Гюлбахар пристига в двореца

98
Сподели

Вижте какво ще се случи днес (7-и май) в следващия епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Атике моли Силяхтар да се види с принцесата. Той отговаря, че по принцип не може, но когато е удобно ще уведоми агите.

Атике отново го кани вечерта на среща. Гевхерхан вижда как двамата разговарят. Султанът пита дали писмото, написано до майката на принцесата, е пристигнало. Мурат директно обвинява Синан паша да не би да е казал нещо на някой.

Пашата отрича. Кеманкеш се застъпва за Синан. Кьосем посещава принц Касъм. Той ѝ припомня, че Гюлбахар султан ще идва. После казва, че султанът ще ходи на поход през пролетта. Кьосем отпраща принца. Гевхерхан се среща с Баязид и му казва, че неговата майка е изменила.

Той се ядосва и упреква сестра си, че доскоро е била омъжена за изменник. Гюлбахар бърза да дойде в двореца, очаквайки с нетърпение да прегърне Баязид. Синан предава на бунтовниците, че принцесата е арестувана, но се страхува да не ги разкрият. Султанът се доверява на Главния мюфтия.

Шейх ал Ислям се опитва да го напътства, защото господарят не може да приеме предателството на любимата му Фария. Ходжата съветва падишаха да се пази най-много от тези които обича, дори и от най-близките. Атике посещава Фария в тъмницата. Упреква я, че ѝ се е доверила, както и господарят. Принцесата казва, че понякога прави неща, които не трябва заради най-близките си хора.

Фария споделя със султанката, че е силно влюбена в Мурат. Силяхтар се среща с Естер хатун. Пита за търговката Пайка. Ковчежничката веднага се разпорежда да научат всичко за жената.  Гевхерхан пита сестра си защо се интересува от принцесата и я предупреждава да не нарушава заповедта на Кьосем.

Синан отива при разбунтувалите се спахии и упреква ръководителя им за своеволията, които са направили. Съобщава им, че ще решат проблема Кьосем из основи. Естер се обяснява в любов на Силяхтар. Гюлбахар казва на своята прислужница, че отива в столицата да воюва и трябва да има доверие на хората си. След което я полива с вряла вода. Атике търси Силяхтар, но среща господаря. Казва му, че иска да поговори за принцесата преди да е взел решение. Атике му разказва колко е влюбена Фария в него. Мурат отпраща сестра си. Хората на Естер откриват къде се намира търговката.

Пашите откриват Пайке мъртва. Гюлбахар пристига в двореца. Баязид я посреща. Кьосем слиза в градината и я вижда. Султанката очаква отново война срещу нея. Докладват на господаря, че хората на Ищван са отвлекли унгарската кралица преди да пристигне писмото. Освен това заявяват, че са намерил търговката мъртва. Султанът ги моли да запазят тайната на кореспонденцията. Гюлбахар не може да се нарадва, че се вижда със сина си.

Баязид е тъжен, защото нищо не е знаел за майка си, освен от писмата, които е получавал. Обещава на своята валиде, че с нея ще се заемат най-добрите лекари. Кьосем решава да приеме Гюлбахар. Господарят свиква дивана. Кьосем поздравява Гюлбахар с добре дошла. Гостенката се надява, че вече като не е регентка ще се оттегли. Валиде отговаря с достойнство, че винаги е управлявала държавата, дори и като фаворитка./За жената