Начало ВЕСТИ България замръзна в този миг. Зловещи последни новини от Китай за алпиниста...

България замръзна в този миг. Зловещи последни новини от Китай за алпиниста Боян Петров

222
Сподели

Китай е отказала да изпрати хеликоптер в издирването на алпиниста Боян Петров. Това заяви пред Нова телевизия режисьорът Поли Генчева, която е в Хималаите заедно с оператора Красимир Андов, за да снимат филм за алпиниста.

Припомняме, че Боян Петров е в неизвестност от няколко дни при опита му да изкачи връх Шиша Пангма. В момента трима шерпи издирват алпиниста.

Поли Генчева обясни, че от Китай не са дали разрешение в издирването да се включи хеликоптер заради изискване летателния апарат да не се издига повече от 5000 метра височина.

По думите й обаче е имало случаи, в които хеликоптери се издигали до 7500 метра, където е и лагерът на Боян Петров.

“Боян не е изчезвал за толкова дълго време. Случвало се е да има проблем с телефона, но в момента това вече е проблем.” Това заяви по-рано днес пред Нова жената на алпиниста Боян Петров Радослава Ненова.

За последно Петров и жена му са се чули на 28 април. След това алпинистът е тръгнал нагоре в планината. Оттогава никой не го е чувал. По думите на Радослава той се е чувствал добре и не е имал проблеми, пише “Пик”.

Радосвета заяви и че Боян винаги носи със себе си сателитния телефон. Тя няма представа защо този път алпинистът е тръгнал без него. “Може да го е забравил. Мога само да гадая. Планът е спасителите да тръгнат нагоре да го търсят”, допълни тя.