Начало КЛЮКАРНИК Кой е Мерт от Сега и завинаги?

Кой е Мерт от Сега и завинаги?

109
Сподели

Малкият актьор е роден на 1-и ноември 2008-а г. в Истанбул. Дебютира в сериала “ Всяка любов е нова раздяла “ (2013), а през следващата година участва в поредицата “ Семейството на мъжа ми „.

Широка известност обаче му донася ролята на Мерт Козан в популярния драматичен сериал “ Сега и завинаги „. Почитателите на поредицата съчувстват на страданията на

малкия Мерт, първоначално пренебрегван от майка си Иджлял, а по-късно използван от нея като оръжие срещу бившия й съпруг Ийт, който е влюбен в Нур.

Подобно на малката му колежка Мелиса Гиз Дженгиз (Есра – „Любов под наем“) кариерата му е под грижите на агенция „Лейля Ширин“. Мениджърката Лейля Албайрак, която основава агенцията преди 25 години, обяснява,

че работата с деца е много отговорна и изисква специално внимание – малките актьори имат лимитирани работни часове на ден, не бива да пропускат учебните си занятия, на снимачната площадка за тях се грижи специалист по детска психология, както и инструктор по актьорско майсторство.

„Ако едно дете няма желание да се снима в реклами или филми, в никакъв случай не го записваме в агенцията, дори семейството му да настоява.За щастие това се случва твърде рядко“, категорична е Албайрак.  Въпреки че не намира актьорската професия за трудна и твърди, че се забавлява на снимачната площадка, Пойраз засега не възнамерява да се посвети на артистична кариера.

„Когато порасна, искам бъда известен учен или мозъчен хирург“, уверено заявява лъчезарният малчуган.

 

Източник: За жената