Начало ВЕСТИ Всички трябва да прочетат думите на жената до Боян Петров. Вижте какво...

Всички трябва да прочетат думите на жената до Боян Петров. Вижте какво се случва в най-критичния момент

162
Сподели

Да си жената на Боян Петров винаги е било чест и наказание едновременно. Последните дни прекарах в безсъние и не защото тихо се надявам, а защото не спирам да действам.

Това написа днес във Фейсбук профила си Радослава Ненова – жената, с която живее изчезналият в Хималаите алпинист Боян Петров.

Издирването на алпиниста, който е в известност от 3 май под връх Шиша Пангма в Хималаите, продължава. Вчера стана ясно, че Министерството на външните работи на България и

дипломатическите ни мисии в Пекин и Делхи са в постоянна връзка с 4 министерства в Китай, Тибетската алпинистка асоциация и непалските власти с искане за интензивно издирване на българския алпинист.

„Задействани са всички институции. Външно министерство са денонощно на разположение, непрекъснато обменяме информация с министър Захариева и зам. министър Георгиев които съдействат за вдигане на хеликоптер от непалска страна към Тибет. Подкрепата на премиера Бойко Борисов. От тибетска страна момчетата от експедицията вече са по склоновете на Шиша Пангма…

днес са се включили спасители от Китай. Ще насочим сателит за сателитна снимка на склона…имам цялата подкрепа на света Алпийската застрахователна компания в Австрия където е застрахован Боян, също следи нещата. В един свят пълен с възможности, не ми казвайте, че нещо е невъзможно!“, допълва Ненова.