Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Раняват Кьосем, а Фария спасява живота на Мурад

Днес в Кьосем: Раняват Кьосем, а Фария спасява живота на Мурад

79
Сподели

Вижте какво ще се случи днес (9-и май) в следващия епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Взимат принцесата от тъмницата за изпълнение на присъдата. Стражите я отвеждат.

Икономката остава в тъмницата.

Кьосем казва на всички в харема, че господарят е решил да се уедини и да се развлича извън двореца. Синан паша праща вест на бунтовниците, че Кьосем Султан ще присъства на благотворителен обяд в сиропиталището. Народът боготвори султанката. Когато тя слиза от каретата и се отправя към сиропиталището, малкият Мехмет се появява там.

Водят принцесата със завързани очи извън града. Кьосем казва, че трябва да се вземат мерки да опазят султана. Малкият Мехмет влиза в залата, където султанката говори със своите хора, но един от агите го отпраща. Султанът пристига при Фария. Тя е коленичила с вързани очи.

Той ѝ сваля превръзката с меча си. Мехмет очаква Кьосем да го извика, за да му даде храна. Момчето се чуди какво да направи. Разбунтувалите се спахии идват с една каруца и нападат сиропиталището.  Кьосем държи момчето близо до себе си. Кеманкаш защитава султанката, но го раняват със стрела. Хаджи вика на Кьосем да излезе през таен изход.

Тогава Мехмет ѝ забива нож в корема. Принцесата обяснява на султана, че не е искала да го предава, а той се е отказал от нея. Мурад отговаря, че абсолютно нищо не оправдава предателството, а това ще има съответната цена. Фария се примирява със съдбата си. Казва, че смъртта не я плаши.

По-скоро се страхува да загуби връзките си и че не може да опази близките си. Мурад не може да я убие. После ѝ казва, че ще помилва живота ѝ, ще я заведе в унгарската столица, ще спаси майка ѝ, ще убие чичо ѝ и ще я остави там, за да не може никога да види лицето му. Баязид пристига в сиропиталището и вижда кръвта по земята. Никой не знае къде е Кьосем. Естер допуска, че изменниците са отвели султанката и са я убили. Хаджи ага разказва в двореца какво се е случило с Кьосем. Касъм се вбесява.

Ибрахим си мисли, че Валиде е умряла. Атике го успокоява. Водят лидера на метежниците при Баязид. Той започва да го бие.  Айше търси принцесата в тъмницата. Икономката казва, че са отвели Фария на смърт и вече са я убили. Принцесата пристига в стана на господаря. Там са приготвили палатка за нея. Баязид заповядва да отведат бунтовника в двореца и да го разкъсат на парчета. Спахията предупреждава принца, че султанката ще го погуби един ден.

Айше научава, че Кьосем Султан е била нападната и че може би е мъртва. Синан докладва на Гюлбахар. Тя го пита дали има нещо общо със случая. Ибрахим е отчаян, защото смята своята Валиде за мъртва. Гюлбахар отива при децата на Кьосем и ги успокоява. Касъм тръгва да търси майка си. Гевхерхан не може да го спре. Едва уговарят Ибрахим да остане при сестрите си. Везирите също са ядосани. Касъм заповядва на пашите да търсят майка му. Помощникът на Кеманкеш докладва на султана, че са се опитали да убият Кьосем, но Кеманкеш я е отвел от сиропиталището.

Водят хванатия бунтовник в двореца. Касъм започва да го налага пред всички. Баязид и Касъм се скарват заради султанката. Синан паша докладва на Гюлбахар, че един от бунтовниците е хванат. Пашата моли султанката час по скоро спахията да умре, за да не проговори. Султанът се връща в столицата и вижда братята да търсят Валиде. Спахиите подпалват една каруца на чаршията пред очите на султана. В суматохата русият се опитва да убие султана, но бива поразен от стражата. Принцесата вади меча си, за да защити Мурад.

Силяхтар отива при Гевхерхан, която е страшно разстроена. Споделя мъката си с помощника. Той ѝ дава негов амулет, за да я успокои. Гюлбахар вика една от верните ѝ прислужници…

 

Източник: За Жената