Начало ВЕСТИ 36-годишен се напи като мотика! Стана същинско мазало, потроши полицейска кола! Скочи...

36-годишен се напи като мотика! Стана същинско мазало, потроши полицейска кола! Скочи на медиците!

91
Сподели

Мъртво пиян 36-годишен мъж, потрошил стъклата на полицията във Вършец, след което скочил на отишли да му помогнат лекари, бе изправен на подсъдимата скамейка, пише „Булнюз“.

Пиянският екшън се разиграл в средата на януари тази година, но мъжът бе съден едва преди дни от районния съд в Берковица.

 

От документите по делото става ясно, че К.П. е с начално образование и безработен.

Той е сключил споразумение с държавното обвинение и се е признал за виновен, че през нощта на 17 срещу 18 януари е бил доста почерпен и в момента на опиянението си е отишъл пред сградата на районното полицейско управление във Вършец.

Първоначално К.П. имал намерение да се оплаче от нещо, но като видял, че е заключено и вътре няма никой започнал да удря по вратата и да крещи колкото може.

Свидетел на сценката станала жена, която го придружавала. Тя се опитала да го спре, но мъжът станал още по-агресивен. Като видяла, че сама няма да се оправи с него, жената се обадила на тел. 112, но в това време К.П. я ударил по главата, ядосал се още повече, грабнал камък от земята и го метнал към прозорец на сградата, счупил стъклото на вратата и паднал в несвяст на земята.

Секунди по-късно на мястото пристигнал екип на спешна помощ. Медиците се опитали да помогнат на мъжа, който се намирал сред куп стъкла, но неадекватният нападнал и тях. К.П. започнал да сипе закани и да ги заплашва, затова единият от здравните работници подал сигнал в полицията. Екип от униформени пристигнал пред районното и щракнали белезниците на пияния смелчага.

За действията си К.П. е осъден на пробация за срок от 10 месеца. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.