Начало ВЕСТИ Свидетел на ареста на служителите на здравната каса в Пловдив с шокиращи...

Свидетел на ареста на служителите на здравната каса в Пловдив с шокиращи разкрития какво точно са открили полицаите!

127
Сподели

Мъжете бяха с един автомобил. Син бус на полицията ги засече. След минути ги задържаха. Банкнотите бяха по 100 и по 50, имаше дебитни карти и мобилен телефон.

Това заяви Борислав Георгиев – свидетел на показния арест на служители на здравната каса в Пловдив вчера, предава Нова тв.

„Доколкото разбрах банкнотите са 50 000 лева. Изкарани са от багажника. Не знам за какво са тези пари“, каза още той.

Друг свидетел на случилото се е Йордан: „Около 4-5 часа продължи всичко. До към 17:00 часа свършиха. Тук обаче стана страшно задръстване. Хората мислеха, че е станало някакво убийство. Парите ги брояха доста, може би около 2-3 часа. Банкнотите бяха от 50 и 100 лева и събрани в пачки.

Толкова пари накуп не бях виждал“, призна той и добави: „Двамата заподозряни са минавали през магазина ми, но не съм много сигурен. Не знаех с какво се занимават. Вчера разбрах, че са имали схеми на черно.“

Двамата служители на здравната каса всъщност заемат ръководни постове. Те са икономисти и отговарят за търговете с лекарства. Деспотов два пъти е участвал в конкурс за директор на Касата в Пловдив, но не е спечелил. Днес се очаква полицията и прокуратурата да изнесат още детайли от вчерашния арест.

В студиото на „Здравей, България“ бе прокурорът Иван Гешев „Така се правят такива арести, всичко трябва да бъде преброено. Искам да обърна внимание, че до момента няма такива случаи – да бъдат хванати хора с толкова големи суми в кола. Поздравявам колегите. Това, което виждам, е един професионален успех.