Начало ЗА ДОМА След като разберете защо съм покрила печката с кърпа ще направите и...

След като разберете защо съм покрила печката с кърпа ще направите и вие същото

333
Сподели

Чистотата на печката е болезнена тема за почти всяка домакиня. При всяка подготовка на храната става все по-трудно да се почисти старата мръсотия. Освен това, за такава скъпа техника, се нуждаете от правилната грижа.

Искаме да ви кажем колко бързо и лесно можете да почиствате всяка плоча, без да използвате скъпи почистващи препарати и безмилостни метални гъби.

Надяваме се, че тази селекция от пет чудесни начина на почистване на плота ще ви бъде много полезна.

Как да почистите печката от мръсотия
оцет

Как да почистите печката от мръсотия

С помощта на пръскало, нанесете оцет върху повърхността на плота и оставете за 20 минути. След това внимателно изплакнете с влажна гъба.

Ако трябва да почистите много мръсна плоча, поръсете повърхността със сода и я напръскайте с оцет. Оставете почистващата смес за 15-30 минути и внимателно я отстранете с хартиена кърпа или влажна гъба.

С кърпа

Поръсете повърхността на печката със сода за хляб, вземете една хавлия напоена с топла сапунена вода и я изстискайте добре. Покрийте плочата с мократа кърпа и я оставете за 15 минути. Почистете печката от мръсотия с влажна гъба.

Растително масло

Оказва се, че растителното масло напълно се справя с мръсотията, която остава на печката след готвене. Навлажнете хартиена кърпа със зехтин или слънчогледово олио и избършете замърсените части. За премахването на останалите мазнини от печката ще помогне обичайната влажна гъба и миялен препарат.

Сода и кислородна вода

Разбърквайте 1 лъжичка сода в 250мл кислородна вода. Равномерно разпределете получената маса върху замърсената повърхност на плочата и оставете за 15 минути. След това избършете с влажна гъба или хартиена кърпа.

Лимон със сол

Поръсете замърсяването с лимонов сок и поръсете със сол. Оставете за 5-10 минути и след това забършете плочата с помощта на влажна гъба.

За да защитите кожата на ръцете от увреждане, дразнене и алергични реакции, препоръчваме да използвате гумени ръкавици. С помощта на тези методи вашата печка винаги ще блести от чистота. Споделете тази полезна информация с вашите приятели!

 

Източник: За жената