Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Мурад довежда майката на Фария в двореца, Атике споделя...

Днес в Кьосем: Мурад довежда майката на Фария в двореца, Атике споделя със сестра си, че си има таен любим

106
Сподели

Вижте какво ще се случи днес (11-и май) в следващия епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Айше отива при господаря. Принцесата е вътре и Мурад се разпорежда любимката му да изчака.

Фария отново показва своята любов, но султанът е категоричен. Двете жени се сблъскват на вратата и Айше започва да вика на принцесата.

После влиза при него и му казва, че е майка на децата му и търси неговата близост.

Принцесата е ядосана, че падишахът отхвърля любовта ѝ от гордост.  Свещениците от ордена отиват в двореца по заповед на Мурад. Господарят казва на своите паши, че всички събрани тук са членове на Йезуитския орден. Султанът заповядва всички да бъдат прокудени от неговите земи. Един от кардиналите моли падишахът, в замяна на тяхното оставане в столицата, да му предадат предателите.

Мурад отказва. Дори заповядва да конфискуват имотите на тези свещеници. Докладват на Кьосем за новите решения на султана. Естер е притеснена, че търговията може да замре след заминаването на чуждите търговци. Елеанор съобщава на принц Касъм, че е бременна. Той отговаря, че никой не трябва да разбира това, защото ще убият и двамата.

Кьосем отива при Мурад. Казва му, че решението му е правилно. Съветва го да раздаде имуществото на бунтовниците на другите католици. Силяхтар е поел обучението на сина на Гевхерхан – Селим. После казва на султанката, че очите ѝ са го опиянили, че е оглупял. Тя отговаря, че все едно нищо не ѝ е казал и тя нищо не е чула. Кьосем отива при малкия Мехмет.

Обяснява на момчето, че баща му е бил предател, а тя е скрила от него, за да бъде запомнен като доблестен войн от сина си. Кьосем прощава на Мехмет и го отпраща в Египет. Синан паша освобождава своя шеф – абат Корнелиус. Гюлбахар моли Кьосем да прекара дните си до сина си. Валиде не вярва и казва на майката на Баязид да си тръгва, за да не навреди на принца. Силяхтар е с Естер, докато Атике го търси в двореца. На сутринта султанката отива в дома на ковчежничката и забелязва охраната на помощника. Когато влиза вътре заварва Силяхтар. Естер обяснява, че се е съветвала с агата по една сделка.

Мурад вика принцесата при него. Атике иска обяснение от помощника на господаря. Силяхтар я отрязва и се прибира в двореца. Мехмед паша се представя пред султана. Принцесата влиза в покоите му. Пашата разказва пред двамата, че капитан Рапоци е арестувал самозванеца Ищван и го е обезглавил. Пашата носи главата на самозванеца и води майката на принцесата в двореца. Капитанът е станал управител на Трансилвания.

Синан паша се среща с абата. Корнелиус е ядосан. Предлага да воюват. Атике споделя със сестра си, че си има таен любим, но все пак ще прекара живота си с паша, избран от майка ѝ Баязид пита брат си, защо Валиде е отпратила майка му. Султанът отговаря, че решението е негово. Преди да замине Гюлбахар се среща със Синан. Пашата обяснява какво общо има с абата./За Жената