Начало ВКУСНО Най- добрият начин за замразяване на ягоди. Запазвате всички витамини

Най- добрият начин за замразяване на ягоди. Запазвате всички витамини

386
Сподели

Ягода е кралското зрънце, червеният и ароматен плод на лятото. Вкусна е във всякаква форма: в конфитюр, сладко, компоти и десерти. И просто зрелите плодове се топят в устата с  несравним вкус!

На всеки се е случвало да му се прияде посред зима. Е, имаме вече решение и за този ваш проблем. Ще ви кажем как да замразите ягодите, за да запазите вкуса и аромата им.

На улицата може и да има снежна буря, а на масата ви ще дойде изневиделица лятото. Не е ли чудесно?

 

Как да замразим ягоди

Захарта е ключова съставка тук. Благодарение на нея ягодата не губи цвят, аромат и не изсъхва .

Е, измийте ягодите. Важно е да се мият бързо и на малки порции, така че плодовете да не поемат вода. Поставете ги на хартиена кърпа за 20 минути, така че да изсъхнат малко. Премахнете зелените им опашки и нарежете на половинки.

Вземете пластмасова кутийка, сложете вътре пликче и на дъното поставете първия слой от ягоди, поръсете със захар и добавете втори слой. За пореден път поръсете всичко със захар.

Когато всичко е готово, завържете пликчето и го поставете с кутийката във фризера. След няколко дни, когато ягодата замръзне, пликчето ще бъде под формата на кутията. Вече може да го извадите и да си го сложите във фризера.

Използвайте тези малки трикове и се насладете на летни плодове през цялата година. Пригответе пайове, палачинки, млечни шейкове със сочни сладки ягоди и се възползвайте от предимствата на този прекрасен плод.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите ви!

 

Източник: За жената