Начало ЗДРАВЕ Бяхме на плажа: гледам, няма стрии, а роди наскоро! Откъде пари за...

Бяхме на плажа: гледам, няма стрии, а роди наскоро! Откъде пари за лазер? Много просто, не било лазер, а домашно мехлемче:

391
Сподели

Стриите по тялото  са проклятието на много жени. По време на бременността тялото на жената започва производството на хормони, които помагат да се отпуснат ставните връзки ,

разположени в ханша, като по този начин се улеснява раждането.

В същото време, тези хормони намаляват еластичността на кожата , което води до риск от образуване на стрии . Те се появяват и след резки промени в теглото .

стрии след бременност

Образуването на стрии може да се случи в  пубертета , защото той е период на бързо израстване. Ето защо се образуват стрии по гърба и раменете на момчетата и момичетата, те могат да се появяват и на гърдите, задните части и бедрата.

стрии пубертет

Стриите ни карат да се чувстваме несигурни в собственото си тяло, не можем да се насладим на красотата на кожата си. На пазара има много козметични средства за този проблем, но те не винаги са ефективни. И цената им е доста висока. За щастие ние имаме рецептата за лекарство, което ефективно лекува стрии . Много е лесно да се приготви у дома.

Лек за стрии СЪСТАВКИ: 1 супена лъжица  зехтин 1 ч.л. смляно кафе 1 ч.л. мед или кафява захар ПРИГОТВЯНЕ:

Най-важното – да смесите зехтина с мляното кафе. Медът или кафявата захар служат само за засилване действието на сместа. Ако нямате тези съставки, може да го приготвите и без тях.как да премахнете стрии

ПРИЛОЖЕНИЕ:

Нанесете получения крем върху проблемните зони и масажирайте в продължение на 5 минути. Оставете се да престои 20 минути, като можете да увиете допълнително мястото с фолио и кърпа. От топлината кожата по-добре ще го усвои. Измийте с топла вода и нанесете овлажняващ крем. Нанасяйте средството 3-4 пъти седмично , за да постигнете желания резултат.как да премахнем стрии

От стриите е възможно да се отървете! Основното нещо тук е ангажиментът и редовността. Не очаквайте супер резултати от едно приложение. Кожата не е в състояние да се възстанови чак толкова бързо.

как да се борим със стриите

Също така, като превенция за  появата на стрии  по време на бременността мажете гърдите, корема и бедрата със специални омекотяващи кремове или зехтин.

 

Източник: За жената