Начало КЛЮКАРНИК В следващите епизоди на Кьосем: Мехмед и Фария прекарват заедно нощта, Кьосем...

В следващите епизоди на Кьосем: Мехмед и Фария прекарват заедно нощта, Кьосем не я иска в двореца, а Гюлбахар изнудва валиде

445
Сподели

Едва избегнала предателския удар, майката на императора във „ Великолепният век: Кьосем ” трябва да избира между синовете си В следващия епизод на „Великолепният век:

Кьосем” спасяват валиде, но животът пак я поставя пред тежки изпитания. Старата й съперница я поставя между синовете й.

Хората на султана залавят Мехмед – младежът, ранил майката на повелителя.
Той казва къде могат да намерят валиде. Мурад и войниците му откриват Кьосем в безсъзнание. Прислужницата на Гюлбахар убива главатаря на бунтовниците, за да не се разбере кой е поръчал удара срещу валиде.

Силяхтар и Йешинджи я заварват на местопрестъплението, но Филиз избира смъртта, за да бъде вярна на султанката си. Айше и Фария се скарват за сърцето на султана. Принцесата натрива носа на съперницата си с факта, че е получила прошка от повелителя.

Мурад е до майка си, която щом се възстановява прощава на нападателя си, но иска да отпрати Гюлбахар. Майката на Баязид симулира припадък и след това насаме твърди пред сина си, че валиде я набеждава предателство, само за да я изгони от двореца. Атике води Фария при падишаха, той я отхвърля и й казва, че ще я върне у дома. Айше е доволна и изкушава султана с предложение да се върнат в провинцията, където са били щастливи.

Мурад гони йезуитите от Империята, не чува молбите на бат Корнелиус. Свещеникът търси помощ от Синан, заплашва да го издаде. Елянур чака дете от Баязид. Той моли да пази бременността си в тайна. Валиде одобрява решението на султана и го съветва да раздели богатството на йезуитите между останалите католици. [Image: „Великолепният век: Кьосем“ Сезон 2 с Нургюл Йешилчай и Фарах Зейнеп Абдуллах] Силяхтар признава чувствата си на Гевхерхан. Тя не ги приема, но любовта й не остава скрита. Валиде за пореден път гони Гюлбахар от столицата. Атике преследва Силяхтар до дома на любовницата му Естер.

Не вярва на обясненията и иска да се ожени за нея. Силяхтар я отхвърля. Абаза Мехмед носи вест, че е екзекутирал Ищван и води майката на Фария. Мурад съобщава на принцесата и Катерина, че е дал короната на велможа, защото е предал владетеля. Двете трябва да заминат в Брандембург. Фария прекарва нощта при падишаха, а на сутринта си тръгва, без да се сбогува.

Мурад настига каляската им и нарежда принцесата да остане, защото е част от харема му. Валиде разбира, че Касъм има връзка с наложница на султана. Синът й я моли за милост, тя праща Елянур в стария дворец. Принцът се кара на Ибрахим, който пък споделя с Баязид причината за спора. Кьосем не иска в двореца Фария, защото е принцеса и свободна жена. Султанът й дава собствен дворец.

Айше се доверява на Гюлбахар, която я настройва срещу валиде. Лелязар казва на Кьосем, че Елянур чака дете. Баязид споделя с майка си какво се случва в харема зад гърба на султана. Силяхтар и Гевхерхан ще се срещат тайно. Синан отвлича по заповед на Гюлбахар провинената наложница. Кьосем и Касъм се скарват след отвличането на Еланур. Кеманкиш залавя човека на Гюлбахар, който вместо при наложницата ги води при майката на Баязид.

Сложен избор чака валиде в следващия епизод на „Великолепният век: Кьосем” – да се подаде на изнудването, което ще я направи предателка или да жертва главата на малкия си син./За Жената