Начало ВЕСТИ Човекът-паяк Иван Кристоф: Боян Петров трябва да е извънземен, за да оцелее

Човекът-паяк Иван Кристоф: Боян Петров трябва да е извънземен, за да оцелее

168
Сподели

Боян Петров трябва да е извънземен, за да оцелее. Аз лично не познавам жената до него.

От медиите разбрах какво се случва и изпратих копие до въпросната дама за какви пари става дума. Моите пари, нашето семейство дава пари целево. И директно плащаме парите.

Идеята е те като ми кажат какви пари струва издирването и аз плащам. Това заяви пред „Събуди се…“ българинът Иван Кристоф, известен с екстремните си изчаквания и наречен Човекът-паяк.

Преди дни той гръмко обяви, че дарява 50 000 долара от частната си сметка в помощ на издирването на Боян Петров.

Иван Кристоф, който е участвал в “Сървайвър”, е софиянец, роден през 1968 г. През 1990 г. емигрира в Канада. Там се занимава с височинна спасителна дейност: спасяване в рискови ситуации, събиране на всякакъв вид информация при инциденти и случаи, в които се изисква достигане на недостъпни места, работа във височинна среда, на места, където не стъпва човешки крак.

„Знам какъв е механизмът. Те не ми отговориха веднага. Първо – те ми казват – никой не е искал пари. Аз ги пратих директно. Боян е застрахован… В такива критични ситуации си има координационни центрове. Тези пари, които давам аз, са за хеликоптерите. Защото те искат кеш. Хеликоптерът иска пари, за да излети“, коментира Кристоф, който от 1990 г. живее в Канада.

„Не познавам този човек, не сме във връзка, не е част от екипа ми по организацията, външно министерство не са го чували и пари по сметката не са преведени !!!“, написа преди часове на стената си във Фейсбук жената до Боян Петров – Радостина Ненова.

„Аз не плащам пари за чужди жени, парите ми отиват по предназначение. Аз имам дете и знам какво е да има риск… Нека ви кажа нещо, което не го знаете. Това, което ме грабна този човек, е, че е бил отписан, но въпреки това си покорява върхове. Говори се, че той е педантичен, винаги взима най-правилното решение. Аз знам, че в критични ситуации ти трябва да реагираш на момента“, заяви още Иван Кристоф.

Припомняме, че спасително-издирвателната операция за Боян Петров,  който изчезна безследно по време на изкачване на връх Шиша Пангма в Хималаите, е подновена. Тази сутрин в 02:30 часа българско време (б.р 05:30 ч. непалско) са излетели два хеликоптера с екип от по двама пилоти, двама спасители и техник. За първи път Китай допуска на територията си непалски хеликоптери.

До момента няма никаква информация за Боян, но спасителите казват, че времето днес е малко по-благоприятно от вчера, въпреки, че и днес има вятър. В екипа по спасителната мисия е българинът Кирил Петков, който е заминавал заедно с баща си, за да помогнат с координацията между правителствата.