Начало ВЕСТИ Ексклузивно: Собственичката на „Аванти“ със скандални предположения за изгорелия склад

Ексклузивно: Собственичката на „Аванти“ със скандални предположения за изгорелия склад

104
Сподели

Преди седмица замръкнахме с новината за един голям пожар в столицата. Пламъците се виждаха от целия град. Няколко квартала едва дишаха от гъстия дим. На метри от пожара има болница. Пациенти бяха местени в друго крило заради пламъците. Имаше готовност за евакуация. Наблизо има и бензиностанции. Оказа се, че гори склад на верига магазини Аванти.

Собственикът Татяна Попова заяви, че седмица по-късно почти нищо не се знае все още за пожара. Тя добави, че разследващите не я държат в течение. Попова потвърди, че има подозрения за умишлен палеж.

„От различни места е имало пламък и лекарите в болницата твърдят, че гледайки отгоре пожара, са видели,че гори от различни краища”, казва тя пред „Събуди се“.

„Надявам се полицията да си свърши работата, не мога да кажа кой би могъл да го направи. Конкурент като име не мога да кажа, но със сигурност е някаква конкуренция”, заяви тя и добави, че не е получавала заплахи.

„Преди две години и половина назначих във фирмата един човек, който е сигурност на фирмата. От него знам, че са му се обаждали и са го предупреждавали, че ще хвърлят бомба на магазина в „Красно село”. Преди около две години. Сложихме си допълнителна охрана, камери отвън. Слава Богу нищо не се случи”, разказа бизнесдамата.

„Имах въоръжен грабеж на магазин в „Павлово”, касиерка беше пострадала. Намериха патроните. Така или иначе полицията нищо не разкри”, добави Попова и подчерта, че не дължи пари на никой.

„Този пожар за мен беше абсолютно безумие, защото до мен има бензиностанция, в която отдолу има резервоар с пет тона гориво. До мен има метан станция, която е на 50 метра от бензиностанцията. Малко по-надолу има бензиностанция. Това означава, че може би два квартала щяха да са във въздуха”, казва Попова.