Начало КЛЮКАРНИК Няма да повярвате в какво са превърнали апартамента на Георги Парцалев в...

Няма да повярвате в какво са превърнали апартамента на Георги Парцалев в София! 7000 души претарашили всеки ъгъл от жилището (СНИМКИ)

284
Сподели
7000 българи и чужденци усетиха призрака на Георги Парцалев, докато разплитаха мистериозни сюжети в неговия апартамент. Жилището на пъпа на София, където легендата живя 11 години, сега е превърнато в място за забавления.

Целта е човек да се откъсне от реалността и да се пренесе физически и емоционално на друго място, обясни пред „Телеграф“ Иван Александров, който е един от собствениците на Room 66. Вече трета година в апартамента на Парцалев, участниците търсят  скрити послания и улики, разкриват загадки, като попадат на различни препятствия, тайни врати.

Адреналинът се вдига още преди старта. Желязната синя врата на малката уличка близо до Борисовата градина не се отваря с едно позвъняване. Напрежението расте, сякаш чакаш пред порта на отвъдното. В един момент се открехва сама, сякаш я движи духът на Парцалев, който след месец щеше да навърши 93 години, или този на бате Николай, който живееше в същата сграда. Присъствието на Парцалев се усеща през цялото време. Преди да се впуснат в приключението, участниците виждат неговата камина, под която стои портретът му.

Related image
„Смехът е сериозно нещо. Не можем да караме хората да се смеят на глупости“, са думите, които се запечатват в съзнанието на всеки, прекрачил прага на дома му. Тук е и закачалката, която е ползвал. Дори старите полилеи създават впечатление за присъствието на легендарния комик. Малкото антре е помещението, което може да види всеки гост на апартамента. А спалнята, кухнята и една от неговите стаи са достъпни само за играчите. Тези помещения нямат нищо общо с вида, в който ги е поддържал комикът. Светлини, черни завеси, страховити звуци, сандъци, невидими прегради… са само част от декорите.