Начало КЛЮКАРНИК Страшен кошмар беляза живота на сестрата на Лили Иванова! (СНИМКА)

Страшен кошмар беляза живота на сестрата на Лили Иванова! (СНИМКА)

201
Сподели
Една година след като бус блъсна сестрата на Лили Иванова, драмите за нея продължават.

82-годишната кака на естрадната икона Магда е прикована в инвалидна количка и почти не излиза от дома си. Пенсионерката все още не е получила обезщетението от 5500 лв, което й се полага, след като бе пометена на пътното платно, докато пресича. Естрадната легенда е наела цяла адвокатска кантора, която се е ангажирала със съдебната битка на нейната родственица.

Сестрата на Лили Иванова прикована в инвалидна количка (Магда едва не загина, блъсната от бус)

На 5-и май миналата година възрастната жена претърпя тежък инцидент, при който като по чудо се отървала само със счупване на крака. Старицата била в цветущо здраве, но била твърде разсеяна. Магда излязла да пазарува след следобедната си дрямка и тръгнала да пресича пътното платно до блока, без да се огледа. За зла беда наблизо паркирал микробус тръгнал на заден ход и не забелязал дребничката пенсионерка. Блъснал я, а от силния удар Магда се претърколила на земята. Шофьорът се уплашил, че може да я е убил и веднага телефонирал за помощ на 112.

„Спокойно, жива съм!”, започнала да го успокоява жилавата старица. Няколко минути след инцидента кола на „Спешна помощ” пристигнала и откарала Магда до „Пирогов”. Там лекарите установили, че пенсионерката има лошо счупване на бедрото и заради напредналото й егене и бавното възстановяване взели решението да направят операция и да й поставят титаниев пирон.Лили щедро развързала кесията си и платила 2300 лв. за скъпоструващите консумативи по операцията.

Известно време Магда се залежала вкъщи и не излизала навън. Наложило се да й вземат инвалидна количка. Сестрата на Лили изведнъж спряла да излиза да пазарува, а комшиите, които се събирали на пейките пред блока, започнали да се чудят къде е изчезнала. Така се пръкнал слуха, че вероятно Магда е починала, а Лили дискретно я е погребала, за да се спаси от набезите на медиите. В същото време над болната Магда бдели двете й дъщери, а Лили всеки ден звъняла, за да пита дали има ли нужда от нещо.

Каката на естрадния динозавър обаче проявила твърд характер, какъвто имала и Лили. В продължение на година Магда се придвижвала едва-едва, накуцвайки с бастун. Каката на Лили дълго чакала да получи обезщетение от шофьора, но така и не видяла парите. Накрая инатливата старица завела дело. „Едва не ме убиха, а не искат да ми дадат и стотинка обезщетение. На какво прилича това!”, гневи се справедливо Магда. Сега се чака съдия-изпълнител да удовлетвори вземането.

Повече от 50 години Магда живее в сянката на Лили, а житието-битието на пенсионираната инспекторка в ХЕИ няма нищо общо с лъскавия, но аскетски живот на естрадната легенда. Съседите й я познават като скромна, но чепата жена, което подсказва за роднинската й връзка с примата. В първите години на демокрацията тя наистина бедства и й се налага да продава корнишони на пазара, за да свързва двата края. В онзи период двете сестри са скарани и не си говорят, предават от Уикенд.