Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Фария и Мурад прекарват нощта заедно, а рано сутринта...

Днес в Кьосем: Фария и Мурад прекарват нощта заедно, а рано сутринта принцесата и семейството ѝ напускат двореца

220
Сподели

Вижте какво ще се случи днес (14-и май) в следващия епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Султанът заявява на принцесата, че по този начин е наказана. Принцесата се ядосва, взима един нож и настоява той да я убие.

Мурат я хваща и я целува. След което двамата прекарват нощта. На сутринта господарят се събужда и не открива принцесата до себе си. Тръгва да я търси. Силяхтар му казва, че рано сутринта принцесата и семейството ѝ са напуснали двореца.  Кьосем хваща Касъм и Елеанор в леглото.

По пътя каретата, в която се возят дамите, спира. Фария взима меча си и слиза, за да види какво става. Вижда, че султанът е спрял каретата. Пита я какво прави. Тя му отговаря, че заминава. Мурад ѝ казва, че няма да ходи никъде, защото вече е от неговия харем и е негова жена. Касъм моли майка си за прошка, заявявайки, че обича това момиче.

Фария казва на майка си, че господарят не я пуска и трябва да се върне в Истанбул.  Кьосем се ядосва, че синът й е спал с наложница на господаря, а за това наказанието е смърт. Фария казва на султана, че ще се върне, защото той е всемогъщ, но няма да сведе глава пред никой, защото не е робиня. Мурад я взима и я качва на коня си.

Заедно потеглят към столицата. Кьосем едва не припада. Заповядва да отпратят Елеонор в Стария дворец.  Касъм напада брат си Ибрахим, обвинявайки го, че е разказал всичко за Елеанор на майка им. Баязид разтървава двамата принца. Ибрахим споделя с Баязид, че Касъм е влюбен в момиче от харема.  Султанут посещава Кьосем.

Съобщава ѝ, че е върнал принцесата, която е станала негова фаворитка. Айше научава от принцесата тази новина. Ядосва се на поведението на господаря. Кьосем се ядосва, че султанът е погазил древните закони. Мурад отговаря, че принцесата няма да живее в харема.

Гюлбахар няма надежда, че ще остане в двореца. Баязид казва на майка си, че братята му се карат постоянно. После споделя, че решението за нейното отпращане е на султана. Гюлбахар го успокоява. Баязид недоволства срещу Кьосем. Касъм обещава на любимата си, че ще я предпази. Моли я да бъде търпелива. Гевхерхан среща Силяхтар. Синът й, като го вижда, се хвърля в прегръдките му.

Султанката е резервирана и прекратява разходката, прибирайки момчето. Султанът вика принцесата в покоите си, за да вечерят заедно.  Айше е тъжна и ядосана, че губи мъжа, който обича. В хамама се срещат с Гюлбахар. Фаворитката споделя със султанката мъката си. Гюлбахар казва, че в двореца всеки намира свой начин за оцеляване.

На времето султанката си е мълчала, но сега съветва Айше да се опълчи срещу Кьосем. Лелязар калфа съобщава на Кьосем, че Елеанор е бременна. Валиде се вбесява. Изкарва си яда на Мелеке и на прислугата…

Източник:  За Жената