Начало ЗДРАВЕ Затворник отказа да ходи по голяма нужда 47 дни, ето какво се...

Затворник отказа да ходи по голяма нужда 47 дни, ето какво се случи в тялото му!

291
Сподели

Днес ще ви разкажем една меко казано странна история. „Героят“ в любопитния сюжет се казва Ламар Чеймбърс.

Въпросният мъж отказал да ходи до тоалетната 47 дена! Да, правилно прочетохте! Това е приблизително месец и половина.

Ламар Чеймбърс е затворник и е бил обвинен в трафик на наркотици от английските власти. Според униформените той бил глътнал голяма част от наркотиците в корема си и именно по тази причина водата в килията била спряна, за да са сигурни ченгетата, че Ламар няма да прикрие доказателствата.

Пандизчията се стискал да отиде 47 дни по голяма нужда, след което получил първа помощ в лечебно заведение.

Какво се случва с тялото ни при подобна ситуация обяснява специалистът д-р Елън Стейн от университетската болница Джон Хопкинс.

Стейн споделя, че стачката на дебелото черво води до смърт.

„Човешкото тяло може да се откаже от освобождаването на дебелото черво, но до определена точка. Колкото повече се задържа, толкова по-плътно и корaво става в червото. Дори и да стискате, може да се появят течове в системата. След сериозен престой, човек започва да изпитва огромни болки в ректума, причинени именно от притискането на съдържанието вътре. Освен това продължава да унищожава много деликатна анална тъкан. Започнат ли да се отварят рани, усещането е подобно на рязане с хартия.

Освен това, задръстеният ректум нарушава правилното кръвообръщение и това във времето води до усложнения. С напредването на времето, ректумът може да блокира поради презареждане.

По думите на специалиста възстановяването за човек след подобна травма трае повече от месец.