Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Мурад настанява принцесата в личните си покои, Кьосем нарежда...

Днес в Кьосем: Мурад настанява принцесата в личните си покои, Кьосем нарежда да сложат лекарство в храната на Фария

235
Сподели

Вижте какво ще се случи днес (15-и май) в следващия епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Гевхерхан получава писмо от Силяхтар ага. В него той се извинява на султанката за своето прибързано обяснение, но все пак я кани на среща. Атике също се среща с помощника.

Той отказва да се ожени за нея. Султанката настоява да се омъжи за нея. Тя се ядосва на този отказ. Кьосем вдига скандал на Касъм за нарушаването на правилата. Тя се ядосва, че синът ѝ ще бъде осъден на смърт.

Кьосем се притеснява, че времето на братоубийството се връща и султанът ще се разяжда отвътре, да не би брат му да го предаде, докато накрая го убие. Валиде предлага да отпрати далече Елеанор и да я накара да махне бебето.

Настоява Касъм да забрави за своята любима.  Султанът е при децата си. Айше се опитва да му каже, че не иска принцесата да влезе в харема. Мурат успокоява майката на децата си, че нейното място няма да бъде нарушено.

Атике казва на Фария, че султанът никога е нямало да я пусне, защото е забранено падишах да се жени за наследница на чужда трон. Всички са изненадани от решението на Мурад да настани принцесата в личните си покои в Кьошк.  Кьосем отпраща Гюлбахар.

Султанката иска да остане още няколко дни до Баязид, но Валиде не е съгласна. Докладват на Кьосем, че нещата с Елеанор вървят добре. Айше се оплаква на Валиде от настаняването на принцесата. Кьосем отпраща любимката на сина ѝ. Господарят получава много здрав лък като подарък от персийския шах. Гюлбахар се жалва на сина си от Кьосем. Заблуждава Баязид, че още по пътя ще я убият.

Принцът разказва на майка си, че Кьосем прави интриги, като прикрива случая с Касъм.  Синан разговаря с главния мюфтия относно пререканията му с Яхя. Гюлбахар се разпорежда на Синан да се справи с Елеанор по пътя за Стария дворец. Айше отново се среща с Фария. Показва, че е главната жена на господаря.

Принцесата отговаря, че няма да остане в харема, защото е свободна жена, а не робиня. Иляз паша търси убежище в правосъдието на султана. Той иска да се срещне с господаря. Моли Яхя ефенди да му посредничи. Принцесата се радва при срещата с нейната камериерка. Мадам ѝ предава подарък от майка ѝ. Султанът също я посреща в новия дворец. Мехмед паша се връща в столицата и се представя пред Кьосем. Носи ѝ подарък – огромен диамант.

Гевхерхан се колебае дали да отиде на срещата със Силяхтар. В това време той се среща с Естер. Агата й се извинява, че бърза и се отправя към мястото на срещата със султанката. Фария споделя със султана, че е разбрала защо не е дал престола на майка си. Принцесата си задава много въпроси. Той ѝ казва, че е свободна, може да излиза навън, но с нея ще има охрана.

Мурад си тръгва, но обещава вечерта да се върне при принцесата. Мехмед паша настоява да стане втори везир и ще ѝ служи вярно. Кеманкеш докладва на султанката, че синът ѝ се е срещнал с пратеници на персийския шах. Все пак Гевхерхан решава да се срещне със Силяхтар. Тя му казва, че любовта не е за нея, но въпреки това е дошла. Пашата отговаря, че това е достатъчно за него.

Не е разбрал кога се е изгубил в очите ѝ. Султанката се опасява, че тази любов може да ги задуши. Силяхтар не губи надежда, че сестрата на господаря ще се влюби в него и един ден двамата ще са щастливи. Гевхерхан си тръгва с усмивка. Атике среща Мехмет паша. Двамата се запознават.

Хората на Синан нападат каретата на Елеанор и я отвличат на път за Стария дворец. Фария подготвя вечерята със султана. Тя се чувства много щастлива. Кьосем изпраща дворцовия готвач да приготвя храната на принцесата. Султанката се е погрижила той да сложи лекарство, за да не забременее Фария. Кьосем научава, че са отвлекли Елеонор. Гюлбахар стои зад това отвличането, за да си отмъсти на Кьосем./За жената