Начало ВЕСТИ Не е било бягство! Страховитият Владимир Пелов е бил изкаран от затвора!...

Не е било бягство! Страховитият Владимир Пелов е бил изкаран от затвора! Ето каква е истинската мисия!

410
Сподели

Безследно изчезналият Владимир Пелов е изваден от затвора, за да изпълнява кървави поръчки. Тази версия за новоизлюпения наемник споделят пред столичен седмичник криминалисти с дълъг опит.

Според тях бягството и внасянето на оръжието са подготвени от хора, които разполагат с големи властови възможности, така че „клиентът“ им да излезе през парадния вход, на затвора, а после да изчезне без следа.

Пелов и Радослав Колев са първите бегълци, за които се разтваря централния вход на Софийския затвор. Изданието твърди, че специално Владимир Пелов не е изваден от килията, за да се спаси с бягство в чужбина, а за да е на разположение за особени задачи.

Тези, които са организирали бягството, са били наясно с психологическата характеристика на Пелов – рецидивист с висока интелигентност, хитър, дързък, пресметлив и без каквито и да е скрупули.

„Цялото му минало, престъпленията, които е извършил досега, показват, че той няма никакви задръжки, а човешкият живот е последното, което цени, пише Пик. Поне това сочи „работното“ портфолио на Пелов досега – обир на чейнджбюро в Пловдив, с убити на място собственици, въоръжен грабеж в златарско ателие в Ботевград, също с убит собственик, взети заложници при бягството и накрая убити още двама души в центъра на Ботевград.

Явно беглецът няма проблем с натискане на спусъка, което го правило идеален за наемник, твърдят източниците на вестника.