Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Фария избухва срещу Айше, Силяхтар е категоричен, че не...

Днес в Кьосем: Фария избухва срещу Айше, Силяхтар е категоричен, че не иска да се ожени за Атике

222
Сподели

Вижте какво ще се случи днес (16-и май) в следващия епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Кьосем се кара на сина си, че е отвлякъл любимата си. Касъм отрича и казва, че е споделил с Ибрахим. Фария е в очакване султанът да дойде в двореца ѝ.

Ибрахим също отрича да е споделил с някой за любовната история.

Кьосем решава да открие наложницата. Гюлбахар се надява да убеди Кьосем да остане в двореца, в замяна на освобождаване на наложницата. Султанът закъснява за срещата и принцесата се изнервя. Докладват на Айше, че султанът все още не се е прибрал. Любимката решава да изпрати свои шпиони в покоите за принцесата.

Яхя злослови срещу своя ученик Иляз паша пред Мурад. Падишахът решава да приеме бившия бейлер бей от Анадола. Когато Мурад отива в двореца на Фария, вижда резултатите от нейния гняв. Принцесата е заспала. Той влиза при нея.  Кьосем моли Кеманкеш да търси наложницата, като му казва, че Гюлбахар е отвлякла момичето. Фария пита господаря, дали постоянно ще прави така.

Той й напомня с кого говори. Принцесата се дърпа, но ласките на Мурат я успокояват. На сутринта Атике пристига в покоите на принцесата. Султанът казва на любимата си, че е помолил сестра си да ѝ прави компания понякога. На сутринта Айше търси господаря, но Силяхтар ѝ казва, че все още го няма. Кеманкеш хваща Зейнел и го притиска да каже къде е Елеанор.. Ибрахим пита брат си за отвличането на наложницата.

Баязид отрича да е говорил по този въпрос с други хора. Атике споделя за своя таен любим на принцесата. Гевхерхан също се тревожи каква ще е реакцията на Валиде, ако разбере, че изпитва чувства към Силяхтар. Кандидати за слава се опитват да опънат персийския лък, но за съжаление неуспешно. Кьосем пристига на мястото, където би трябвало да е скрито момичето, но там се появява Гюлбахар.

Последната иска да остане в двореца и предлага на Валиде да уреди този въпрос, след което ще ѝ върне наложницата. Никой от пашите и везирите не успява да опъне лъка. Накрая султанът с лекота закача тетивата. Кьосем е ядосана. Гюлбахар се е застраховала, но Валиде не е съгласна на тази сделка. Иляз паша моли отново да бъде назначен като управител на Анадола. Султанът му отказва.

Синан паша тайно кани Иляз да се срещнат. Айше посещава принцесата. Казва на Фария, че скоро господарят ще я забрави. Айше твърди, че тя е главната жена. После заявява, че султанът е затворил принцесата и се държи с нея като с метреса. Фария избухва и гони Айше от покоите си. Хюсеин ага с лекота опъва лъка. Султанът случайно се появява. Не вярва и кара агата отново да откачи тетивата и да я сложи. След като вижда това Мурад подарява лъка на Лудият Хюсеин и го назначава на служба в двореца.

Синан и Иляз се срещат при кардинала. Персийският шах и папата са се обединили срещу Мурат. Иляз получава задача да се върне в Анадола и да вдигне голям бунт. Атике отива при Силяхтар. Пита го дали е говорил с Великия везир и да я поиска. Той казва, че не го е направил и настоява сестрата на султана да престане с този фарс. Силяхтар обяснява, че винаги ѝ е казвал, че е невъзможно да бъдат съпрузи.

Атике казва, че ще говори с господаря и ще му каже, че иска да се оженят. Силяхтар е категоричен, че не иска да се ожени за нея, защото е влюбен в друга жена. Атике излиза от покоите на помощника. В коридора среща брат си. Обяснява му, че е дошла при него, но той се кани да излиза. Атике отива в покоите на сестра си и плаче. Споделя своите мечти с Гевхерхан. Казва ѝ, че е влюбена в Силяхтар, но сърцето му е принадлежало на друга./За Жената