Начало ЗДРАВЕ Зверско отслабване 10 килограма! Лимонова диета хит! Ще бъдете като нови след...

Зверско отслабване 10 килограма! Лимонова диета хит! Ще бъдете като нови след тази диета, защото ще се пречистите за много дни напред!

342
Сподели

Всички знаем, че лимонът е отлично средство за отслабване , а тайната на малкия кисел плод е в това, че действа благоприятно на храносмилателния тракт.

Лимоните съдържат 7 – 8% лимонена киселина, с което не могат да се похвалят другите плодове. Твърди се, че веществото взаимодейства с други ензими и киселини, стимулирайки храносмилането и отделянето на стомашни сокове.

Благодарение на високата си киселинност даже малко парче лимон е в състояние да повлияе благоприятно върху процеса на преработване на храната и да намали риска от повишаването на захарта в кръвта.

Пектинът в кората на цитруса има влакнеста структура, в стомаха се превръща в жилав гел, който обгръща стените на червата, като не позволява на организма да поглъща захарта прекалено бързо.

Специалистите са на мнение, че не е необходимо да се обръща прекомерно внимание на количеството приемана храна (но и да не се преяжда) и калориите в нея, ако включите към менюто си няколко супени лъжици лимонов сок или малко от меката част на плода.

Сокът е необходимо да се приема на гладно, а водата, с която се разрежда, да е със стайна температура, в никакъв случай да не бъдe студена. След изпиването на напитката устата се изплаква със слаб соден разтвор, за да се неутрализира действието на лимонената киселина върху зъбния емайл. Друг вариант е да пиете сока през сламка.

По време на лимонената диета може да си хапвате всичко в умерени количества и всеки ден да се пие лимонов сок, както следва:

1 ден – сок от 1 лимон и 1 чаша вода (пие се на гладно);

2 ден – сок от 2 лимона и 2 чаши вода;

3 ден – сок от 3 лимона и 3 чаши вода;

4 ден – сок от 4 лимона и 4 чаши вода;

5 ден – сок от 5 лимона и 5 чаши вода;

6 ден – сок от 6 лимона и 6 чаши вода;

7 ден – изцедете сока на 3 лимона и го налейте в трилитров буркан с вода, сложете лъжица мед и пийте от напитката през целия ден;

8 ден – сок от 6 лимона и 6 чаши вода;

9 ден – сок от 5 лимона и 5 чаши вода;

10 ден – сок от 4 лимона и 4 чаши вода;

11 ден – сок от 3 лимона и 3 чаши вода;

12 ден – сок от 2 лимона и 2 чаши вода;

13 ден – сок от 1 лимон и 1 чаша вода;

14 ден – изцедете сока на 3 лимона и го налейте в трилитров буркан с вода, сложете лъжица мед и пийте от напитката през целия ден.

Основни принципи на лимонената диета:

Пийте сока сутрин с топла вода. Лимонената киселина ще се превърне в добър стимулатор на храносмилателната система всеки ден, а водата ще помогне за извеждането на излишните вещества от организма, затова дневно да се изпиват по 6 – 8 чаши; Вино може да се пие, но не повече от чашка. Колкото до кафето и чая, те е необходимо да се избягват, също така газираните напитки и сокове, които не са натурални. Изяждайте не по-малко от пет порции плодове и зеленчуци на ден. Те съдържат малко калории и са богати на витамини и хранителни вещества, които укрепват имунитета, поддържат хормоналния баланс, успокояват нервната система и допринасят за извеждането на токсините и мазнините от организма. Поддържайте нивото на захарта в кръвта. Раздразнителността, разсеяността, умората и главоболието са признаци за нарушен баланс на глюкозата в организма. Ако захарта е много, благодарение на хормона инсулин, се натрупва в клетките, което води до образуването на мастни отлагания. Достатъчно е да напръскате приготвената храна с лимонов сок и нивото на погълнатата захар ще се намали с 30%. Кората на цитруса добавяйте към салати и супи, а със сока напръсквайте рибата и пилешкото. Всеки ден приемайте протеини, защото те помагат да се поддържа нивото на захарта в кръвта, забавяйки поглъщането на мазнините и въглехидратите. Откажете се от продуктите с високо съдържание на захар в тях: бял хляб, ориз, картофи, царевични трици. Същевременно, естествената захар в плодовете може да повлияе неблагоприятно върху организма, затова е най-добре те да се консумират заедно с ядки и семена. Избягвайте и подсладителите. Не забравяйте, че ненаситените мастни киселини са полезни за организма и са необходими за отслабване. Те забавят притока на въглехидрати в кръвта и по този начин допринасят за ниските нива на захар и инсулин в тялото. Избягвайте да включвате наситените мазнини в менюто си. Те се съдържат в червеното месо, бисквитите, печивата. В тези продукти има малко хранителни вещества, с поглъщането на мазнините съществува риск от увеличаване на килограмите. Консумирайте повече необработени сурови продукти като бобови култури, които са богати на влакна. Такива храни позволяват да се забави процеса на преобразуване на въглехидратите в глюкоза. Хранете се бавно и дъвчете храната добре. Самото сдъвкване отпуска мускулите в долната част на корема и подава нервен сигнал, активизиращ храносмилателните процеси. Яжте в определено време и не продължавайте, докато почувствате ситост, защото тя може да се появи по-късно. Най-разумно е да изчакате 20 минути, за да се уверите, че сте се нахранили. Не бъдете нервни! И най-малкото емоционално напрежение и стрес може да повлияе върху работата на червата и храната да остане неусвоена.

Противопоказания

Консултирайте се с лекар, ако имате някакви здравословни проблеми или други притеснения, преди да се подложите на каквато и да било диета.

 

Източник: За жената