Начало ВЕСТИ Разказът на наръгания в тролея Борислав ни изправи косите: От мен пръскаше...

Разказът на наръгания в тролея Борислав ни изправи косите: От мен пръскаше кръв, но хората само гледаха!

109
Сподели

Кръв пръскаше от мен, не просто кървеше, а пръскаше, но всички хора гледаха и не направиха нищо. Това разказа пред „Телеграф“ от болничната стая в „Пирогов“ прободеният с нож в тролей №7 Борислав Великов.

„Приятелката ми се обади, за да извика полиция и линейка, а аз легнах на земята, защото усетих как ми причернява.

Преди да ме качат в линейката видях, че и тя е припаднала от гледката и предложих да я качат при мен, с една линейка да ни карат, но ми казаха, че аз съм спешен случай“, добави 18-годишния младеж.

Той е трикратен републикански шампион по джудо и двукратен по самбо. Той беше намушкан в гърдите от 33-годишния Георги Георгиев, след като направил забележка на три ромчета, които плюели семки по седалките в тролея.

След като се оплакали на Георгиев, той започнал да се разхожда, да обижда и да псува хората в тролея. Спречкал се с друг мъж, на когото Борислав се притекъл на помощ. „Една жена ми каза да не се занимавам, защото той е полицай, но аз не можех да стоя така и да гледам“, обясни Борислав.

Последвало спречкването и ваденето на нож от страна наркозависимия Георгиев. „Мъжът, за когото казаха, че е полицай, се опитваше да го спре и да го държи, но той се изплъзна и ме нападна“, каза още Борислав.

Той е бил опериран в „Пирогов“, но раната после се възпалила и била промита и зашита наново. „Тогава не ме заболя в първия момент, но сега ме боли като се храня, трудно преглъщам, ще се оправя“, заяви спортистът.   След инцидента тролеят продължил, но някакъв мъж тръгнал да тича, за да каже, че има намушкано момче. Шофьорът спрял и отворил само първата врата, от която слезли пътниците. Извършителят, обаче, останал вътре и бил задържан.   Георгиев е обвинен в опит за убийство. Предполага се, че той и трите непълнолетни ромчета са обирали шофьорите на тролеи в София.