Начало ВЕСТИ От БСП хвърлиха ядрената бомба: Ценко Чоков е въртял телефони от затвора!...

От БСП хвърлиха ядрената бомба: Ценко Чоков е въртял телефони от затвора! Нагласял е изборите в Галиче!

245
Сподели

На пресконференция от БСП заявиха, че скандалният бивш кмет на Галиче – Ценко Чоков, е звънял от затвора в деня на вота, за да влияе на изборния процес. Това каза заместник-председателят на партията Кирил Добрев.

Той съобщи два мобилни телефона, от които според него е звънял Чоков . Социалистите ще внесат сигнал до прокуратурата и ще искат проверка, защото не признават резултата от изборите.

„Звънял ли е в деня на изборите от тези номера Ценко Чоков на хора от село Галиче? Аз знам, че охраната в затворите е толкова сериозна, че едва ли има достъп до мобилен апарат, но питаме!“, иронизира затворническата охрана Добрев.

„Ние твърдим, че от тези два номера Чоков е звънял и е управлявал изборния процес – кандидатът и досегашен кмет на ГЕРБ, който управлява заедно с ДПС“, възкликна заместникът на Корнелия Нинова и обвини, че двете партии били в коалиция.

Всички сигнали за нередностите от вчерашния частичен кметски вот ще бъдат изпратени, освен на прокуратурата, и на Европейската комисия, на Съвета на Европа, на други европейски институции и на неправителствения сектор, който следи за начина, по който тече изборният процес в България, обяви депутатът Крум Зарков.   Ще бъде задвижена и процедурата по искането на социалистите за касиране на вота.

„Ние сме против завръщането на мутренските времена”, обобщи Кирил Добрев.   „Това беше нагла демонстрация и завръщане на ретро-мутренската държава. Честно да ви кажа, аз съм продукт на прехода, но бях забравил как изглеждат официалните анцузи, ланците отгоре и джиповете”, върна се в началото а 90-те зам.-председателят на БСП.

„Ще пуснем сигнали и ще искаме проверки от прокуратурата срещу следните лица: срещу Ценко Чоков за упражняване на натиск от затвора, срещу Стефан Терзийски – общински председател на ГЕРБ и собственик на местна кабелна телевизия, който е регистрирал служителите си в Галиче предварително, за да повлияе на резултата, срещу Касъм Касъмов, общински председател на ДПС, който според сведенията, които имаме, е имал неправомерни деяния, срещу кмета на Девин, че се е месил в изборния процес и срещу онзи директор на военен завод Георги Георгиев, който е упражнил влияние върху своите служители“, обясни на свой ред Крум Зарков.