Начало ЗА ДОМА 7 натурални метода да се отървете от мравките у дома без грам...

7 натурални метода да се отървете от мравките у дома без грам токсични химикали вредни за здравето ви

599

Днес ще ви представим 7 естествени начина за прогонване на мравки

Имате ли в къщата и в градината мравки?

Е, тази статия е за вас.

 

7 начина да се отървете от мравки

С настъпването на лятото, мравките обичайно стават все повече и повече, те се превръщат в голям проблем – както вътре в дома, така и в двора.

Мравките могат да нахлуят в къщата, да налазят всички продукти. Ето защо, се търсят начини и средства, за да се унищожат, или поне изгонят от къщата и градината.

В магазините има доста инсектициди, които могат да убиват мравки, но те съдържат токсични химикали, вредни за растенията и здравето на човека.

Добрата новина е, че има естествени неща, които позволяват да се отървем от мравките без да има опасност за здравето и околната среда.

Ето кое помага:

 

1 .Чесън

Миризмата на чесън и сяра, съдържаща се в него, не се харесва на мравките.

Какво да се направи?

Смелете няколко скилидки чесън и ги поставете в един съд с вода.

Нека престои чесъна най-малко 24 часа. След това водата се нагрява за 15 минути на слаб огън. После се изсипва в спрей бутилка и се пръска мястото с мравки.

 

2 .Ориз

Разпръснете бял ориз по пътя на мравките. Те ще си вземат по едно зрънце ориз, и ще влачат до гнездото. Достатъчно високата температура в мравуняка причина ферментация на ориза и желания ефект се постига – мравките умират.

 

3. Портокалова кора

Не хвърляйте портокалови кори, те могат да бъдат полезни. По-специално, те секретират вещество, токсично за тези малки гадинки.

Нарежете портокалова кора на малки парченца и я сложете, където пълзят. Те си вземат парченцата и ги носят в гнездото, където портокалова кора ще пусне токсично вещество.

 

4. Бирена мая Този продукт е токсичен за мравки, като в същото време ги привлича. Ако сложим мая в мравуняка, тя ще привлече мравките и миризмата ще ги отрови.

Разбърква се сто грама мая със сто грама захар в един литър вода. Сложете течността в контейнер в а градината или къщата, където има мравки.

 

5 .Бял пипер

Това естествено средство с вещества, които отблъскват и гонят тази напаст.

Смесете равни части от бял пипер на прах и вода. Напръскайте с тази течност местата, където са проблем.

 

6. Сода Този бял прах отблъсква мравките много добре.

Поръсете със сода за хляб траекторията на движението им.

7. Лимон и вода

Това е също много добро средство.

Изстискайте един лимон в чаша с вода и налейте тази смес в спрей бутилка. Напръскайте всички места, където има мравки и особено мравуняка.

 

Източник: За жената