Начало ВЕСТИ От сега: Брутален атентат срещу един от най-приближените на Митьо Очите в...

От сега: Брутален атентат срещу един от най-приближените на Митьо Очите в Бургас! Всичко е в пламъци

260
Сподели

сн. Флагман

Една от най-посещаваните кръчми целогодишно на Северния плаж в Бургас изгоря тази нощ след демонстративен умишлен палеж. Кухнята, барплотът и половината от вътрешната част на заведението „Адам и Ева“ са превърнати в руини.

Заведението се намира на крайбрежната алея, залепено за оградата към плажа, но има подстъп към ивицата и лятно време там се изкарват около десет големи маси. Изгорял е и тракторът на концесионера на плажа „Съмър инвест“, с който се разорава пясъкът на плажа.

Около заведението и трактора е осеяно с останки от бутилки запалителна течност. Очевидно е, че е имало канонада с цел пълно опустошаване на имуществото.

Огънят е пламнал в 1:10 минути след полунощ, но изключително бързата реакция на пожарникарите е локализирала пламъците и не е позволила да изгорят и съседни заведения, защто снощи имаше и силен вятър, съобщава още „Флагман“.

Крайбрежната кръчма е от 17 години на това място и е сред най-оборотните, макар в него да не се инвестира нито лев в подобряването на качеството на храната и оборудването.То се свързва през последните години с бившия бодигард на Димитър Желязков Очите – Станимир Дидов, по прякор Стамбата, макар той официално да не фигурира в документите. Стамбата почти всеки ден е в заведението, в което работят близки хора от семейството му.

Очаквайте подробности за това кой има интерес от палежа?