Начало ЗДРАВЕ Американски кардиолог съветва: Ако не искате да получите инфаркт изключете тази храна...

Американски кардиолог съветва: Ако не искате да получите инфаркт изключете тази храна от менюто си

284
Сподели

Уилям Дейвис – кардиолог от Уисконсин, автор на серия от книги за диетично хранене.

В търсене на начини за лечение и профилактика на сърдечно-съдовите заболявания, докторът стига до извода, че зърното на пшеницата уврежда човешкото тяло.

съвети за здраво сърце

Д-р Дейвис казва, че пшеницата, която сега ядем, не е продуктът, който беше преди 30-50 години. В средата на 20-ти век, в резултат на цялостни експерименти създадоха нови сортове пшеница, които имат висока добиваемост и устойчивост от болести. Според лекаря, чудовището, трансформирано в резултат на тези мутации, сега бавно убива човекът ден след ден.

нови сортове на пшеницата

Поражението на съвременната пшеница

Това, на което набляга Уилям Дейвис е тезата, че модифицираните сортове пшеница имат специален ефект върху кръвните глюкозни скокове и са способни да причинят почти наркотична зависимост от храната. Докторът защитава теорията, че в резултат на преминаването на две разновидности, хибридът запазва 95% от протеина на растенията-майка. Останалите 5% са глиадин (нов вид протеин), който като опиат се свързва с рецепторите в мозъка и причинява хранителна зависимост.

хранителна зависимост

Човек почти постоянно се чувства гладен, преяждането става редовно, а отлагането на излишната мазнина е следствието. Характерна черта на този тип „пшеница“ е натрупването на мазнини в корема и паласките..

Излишната коремна мазнина неизменно води до появата на вътрешни възпалителни процеси и сърдечно-съдови патологии. В тялото започват да се появяват разрушителни имунологични реакции, които водят до необратимо увреждане на мозъка. Кардиологът, без преувеличение, нарича съвременната пшеница бичът на човечеството и причината за всички разрушителни процеси в клетките.

вредна ли е пшеницата

След като извадиха висококачествените сортове пшеница, човечеството се придвижи напред. За да се подобрят качествата на печене, брашното сега е подложено на най-висока степен на обработка: почистване, смилане, избелване. По този начин не го лишаваме от хранителна стойност, но го подлагаме на още по-вредни вещества.

 

Правилата за храна на Уилям Дейвис

Според автора на бестселъра единственият начин да се лекува патологичното затлъстяване, да се запази и подобри здравето е да се откажете от консумацията на продукти от пшеница и цели зърна.

Уилям Дейвис съветва пшеницата и брашното да се заменят с лимец, ечемик, лен. Умерено количество месо, яйца, естествени млечни продукти, бобови растения (с изключение на соята), ядки, слънчогледови семки, тиква, сусам, растително масло, студено пресовано – проста и здравословна храна, която трябва да бъде замени полуфабрикатите от супермаркета.

бичът на 21 век

В допълнение към книгата си за опасностите от съвременната пшеница, д-р Дейвис публикува набор от рецепти, с които във всички познати ястия може да се използва заместител без глутен. Бадемово, кокосово брашно – най-популярното. Книгата съдържа редица вкусни диетични десерти от тези продукти.

На теория, лекарят има много поддръжници: хиляди хора са отслабнали по 15, 30, 50кг и са се излекували от хронични заболявания, дължащи се на радикалната промяна на храната. Премахването на пшеница!

Правилата за храна на Уилям Дейвис

Дали пшеницата стана жертва на човешката алчност и желанието да изкараме максимума от минимума? Променяме света около нас и плащаме със здравето си. Този материал не е пряко ръководство за действие, а храна за размисъл. Консумирайте съзнателно, а ако сте харесали статията, я споделете с приятелите си!

 

Източник: За жената