Начало ВЕСТИ Близките на вапцаров няма да клекнат пред простотията на чалгата! Погват пошлата...

Близките на вапцаров няма да клекнат пред простотията на чалгата! Погват пошлата песен на Антонина със съд!

195
Сподели

Протестно писмо срещу чалга певицата Антонина и нейните продуценти ще бъде внесено в парламента, съобщи пред „24 часа“ племенницата на поета Мая Вапцарова.

В него има призив Министерството на културата и Съветът за електронни медии да спрат клипа на Антонина „Табу“, в който тя рецитира стихотворението „Прощално“ на Никола Вапцаров на фона на поп фолк ритми.

Има и искане екипът, направил песента и видеото, да бъде даден под съд.

Писмото се внася от певицата Веси Бонева, а Мая Вапцарова е поканена да присъства лично.

„Както и да се казва певицата, не се е допитала до никого от нашето семейство. За мен беше много по-жестоко това, че на светлия празник 24 май тази песен бе пусната като поздравление“, каза пред „24 часа“ Вапцарова. Преди да предприеме мерки срещу песента и евентуално да заведе дело, тя ще изчака реакцията на парламента.

Пред БНТ тя припомни, че догодина е 110-годишнината от рождението на Вапцаров.

„Аз се питам трябваше ли да се стига дотук? Къде е нашата нравственост, съвест, какво става с нас, как ще възпитаваме децата си? Та ние сме наследници на Орфей. Какво ще кажа на моите внуци, как да ги възпитавам, на какво да ги уча, къде отива светът? Вапцаров е сред 13-те, получили световната награда за мир. Какво тук значи някаква си личност…Това ли е нашата отговорност пред обществото? Ние вървим безметежно към една простотия, която убива всички нас. Ние няма да оцелеем в тази простотия. Като че ли възпроизводството на гаврата, на простотията в България става в някаква невероятна прогресия“, коментира Мая Вапцарова.