Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Кьосем поздравява Фария за брака, но казва, че султанът...

Днес в Кьосем: Кьосем поздравява Фария за брака, но казва, че султанът се е оженил от съжаление

318
Сподели

Вижте какво ще се случи днес (31-и май) в следващия епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Силяхтар се опитва да успокои Айше. Султанката го пита защо не я предупредил.

Той отговаря, че волята на господаря е над всичко и изисква да се подчинят. Помощникът предупреждава Айше, че една грешна стъпка ще бъде наказана жестоко.

Еничарите са обидени на султана, защото не ги е взел на поход. Така някои от корпуса са започнали да тормозят търговците. Народът също се бунтува. Искат да говорят с Главния мюфтия. Хората са възмутени от смъртните присъди. Шейх-ал-Ислям обещава да обърне внимание на всички. Естер посещава Силяхтар.

Той се държи студено с нея. Казва ѝ, че се е възстановил. Естер го пита дали се е отказал от нея заради Атике. Пашата отрича, но жената обяснява, че султанката я е предупредила да не ходи при него. Силяхтар гони жената от покоите си. Фария разказва пред султанките, че е била изненадана. Гевхерхан е скептична относно този брак, защото султанът няма да може да има наследник.

Кьосем вика Фария при нея. Поздравява я за брака, но все пак заявява, че не би подкрепила такъв брак, а и султанът се е оженил от съжаление. Фария мълчаливо преглътва обидите на свекърва си.  Айше е разстроена. Ядосва се на положението и започва да крещи. Дъщеря й побягва от стаята и се сблъсква в коридора в баща си.

Султанът влиза при Айше. Тя го пита защо се е оженил за онази жена. Той отговаря, че така е решил. Предупреждава майката на децата си да се стегне, особено когато малките са при нея. Силяхтар се среща с Гевхерхан. Тя е притеснена да не би да ги видят заедно. Султанката заявява, че не би предала сестра си. Помощникът твърдо е решил да заплати цената на любовта си. Връща на Гевхерхан кърпичката, която му е оставила, докато е бил болен.

Тя отново го моли да го забрави. Силяхтар ѝ обещава, че ще бъде както тя иска и настоява тя да си вземе кърпичката. Гевхерхан едва сдържа сълзите си. Синан паша отива при Ахизаде. Казва на Главния мюфтия, че султанът е допуснал грешка.

Пашата предлага да назначат техни хора. Мюфтията не иска да уволнява много хора, за да не тръгнат приказки. Синан обещава длъжностите да се освободят. Касъм и Ибрахим разговарят. Идва Баязид, но най-малкият брат го моли да ги остави насаме. Ибрахим разказва на Касъм как Баязид го е предал. Наложниците не искат да приемат Фария в харема. Все пак, спазвайки правилата, настаняват Фария в харема като съпруга на султана.

Кеманкеш съобщава на  господаря, че в еничарския корпус назрява бунт. Силяхтар пита Кеманкеш кои са предателите. Мурат възлага на пашата да ги проучи. Кьосем  отива в своя вакъф. Близките на убитите се оплакват, че има несправедливо екзекутирани. Кьосем обещава, че лично ще се грижи за роднините на убитите. Мурад излиза преоблечен сред народа и чува упреците към него.

На влизане в дома на мюфтията среща Синан паша. Пита духовника, защо хората се жалват. После упреква Ахизаде, че не е излязъл и не е казал, че справедливостта на господаря е велика. Духовникът привидно се съгласява с думите на Мурад. Кьосем обявява пред своите хора, че трябва да бъдат още по-щедри и да се грижат за всички.

Кеманкеш отива на срещата. Кьосем се разпорежда хората да комуникират с Халил паша. Кеманкеш се надява, че господарят ще вземе мерки и ще реши проблемите. Кьосем обяснява, че тя ще наложи ред, след като изслуша молбите на хората./ За Жената