Начало КЛЮКАРНИК В следващите епизоди на Кьосем: Естер подготвя клопка на любимия, Мурад отива...

В следващите епизоди на Кьосем: Естер подготвя клопка на любимия, Мурад отива да спасява горящия град

194
Сподели

Гюлбахар с помощта на Айше извършва държавна измяна в следващия епизод на „ Великолепният век: Кьосем ” Сватбата на падишаха във „Великолепният век: Кьосем” разстройва Айше.

Тя упреква Силяхтар, че не я е предупредил, че повелителя е официално обвързан.

Кеманкеш научава, че еничарите са отново недоволни – този път, че не са отишли на поход. Естер отива да види любимия, но той я обвинява, че е оклеветила Атике. Тя обаче научава нещо ценно – вижда кърпичката на Гевхерхан.

Айше укорява падишаха за брака му. Кьосем разстройва Фария с разкритието, че въпреки брака си, принцесата е без статут в империята, защото няма да даде наследник. Синан иска от мюфтията Ахизаде да назначи довереници за мюфтии. Ибрахим признава на Касъм, че той е отговорен за случилото се с Елянур.

Кеманкеш отива при владетеля с уверение, че близките на хората, нападнали Фария, искат главата на мюфтията. Мурад праща да ги открият, а Кьосем поема отговорността да се погрижи за проблема. Гюлбахар се опитва да привлече Фария на своя страна.Съперницата й я напада с нож в следващия епизод на „Великолепният век: Кьосем”. Двете се сбиват. Айше припада и установяват, че е бременна. Касъм и Ибрахим изолират Баязид и не искат да му простят.

Гюлбахар използва момента да настрои сина си срещу братята му. Ахизаде се включва в интригата, но Касъм ги вижда и казва на повелителя. Айше се поддава на изнудването на Гюлбахар и взима печата на Кьосем. Касъм и Баязид влизат в двубой със саби. Мурад ги вижда, но те не си признават защо са в конфликт. След това падишаха научава, че валиде е дала пари на бунтовниците. Тя се оправдава, но той иска да спре да се меси в делата му. Мурад, Баязид и доверените им хора тръгват по петите на еничари – изнудвачи.

Един взима за заложница девойка. Баязид спасява момичето. Взимат главите на непокорните и ги носят в еничарския корпус. Кьосем обвинява Кеманкеш в предателство. Вижда следите от восък по печата и настоява в харема да й кажат кой го е пипал. Гюлбахар и Синан организират палеж, в който изгарят преданите на валиде хора. Естер подготвя клопка на любимия. Сестрите на султана попадат в нея. Атике вижда Гевхерхан със Силяхтар и поглъща отрова.

Мурад отива да спасява горящия град. Баязид казва на Синан, че ще подкрепя падишаха до последно. Лелязар издава Айше, но тя лъже, за да се прикрие. Фария казва на спасената Атике, че е знаела за връзката на Гевхерхан, но е мълчала, за да не разбие сърцето на приятелката си. Намеренията на Гюрлбахар във „Великолепният век: Кьосем” се провалят. Валиде я обвинява в кражба на печата, а синът й забранява да общува със Синан. Айше не иска повече да й напомня. Султанката обаче й напомня, че са съучастници в държавната измяна./За жената