Начало ВЕСТИ Цветан, който пострада в боя с каруцарите с покъртителен разказ за кървавото...

Цветан, който пострада в боя с каруцарите с покъртителен разказ за кървавото меле!

97
Сподели

Показвах на приятелката ми, че кон с каруца преминава, но всъщност изведнъж се насочи към колата ни. Не можех да дам на заден ход с автомобила си и каруцата счупи предницата на колата, след като се заби в нея.

Слязох, за да говоря с човека, който управляваше превозното средство, но той ме нападна.

Опитах се да го спра и да му покажа какво се е случило, да викнем КАТ и да се разберем. Опитах се да го вразумя, но ромчето ми скочи, започна да ме налага. Дойдоха още роми, да ме питат защо бия момчето, а аз просто се защитавах.

Това заяви в ефира на Нова телевизия Цветан Петров – пострадал при мелето с каруца и роми в столицата. В студиото бе и приятелката му Петя Кръстева, която е била с него по време на инцидента.

„Момчето с черната тениска започна всичко. Ромите за секунди станаха ужасно много. Звънях няколко пъти в полицията, за да им кажа, че напрежението ескалира. Звънях и в компанията на едно от такситата, чиито водач се включи в боя.

От там обаче ми казаха, че нямат регистрирана такава кола, а таксито е фалшиво“, разказа тя.  „Нямах начин дори да стигна до колата, за да се скрия вътре. Те имаха метални предмети, с които започнаха да ме налагат.

Възрастният мъж с бялата риза опита още в началото да ги разтърве. Мисля, че той излезе от магазин, но искаше да ми помогне, защото видя какво става. Още едно момче също опита да ми помогне“, каза Цветан. „Всичко се случи много бързо, в рамките на 20 минути“, добави приятелката му.

Ромите от своя страна твърдят, че не те са започнали първи мелето, а метални предмети – не е имало. „Ще водим дело. Вчера се чухме с адвокат, днес ще ни каже как трябва да постъпим. Страх ме е. Като ходя по улиците се озъртам непрестанно, не знам какво може да се случи. Имам брат близнак, страх ме е и за него. За цялото ми семейство се притеснявам“, завърши Цветан.