Начало ВЕСТИ Официална информация от прокуратурата за разстрела на Пелов!

Официална информация от прокуратурата за разстрела на Пелов!

88
Сподели

Във връзка със снощния инцидент предоставяме следната информация.

Към настоящия момент след извършен оглед е образувано досъдебно производство за убийството на Владимир Пелов и опита за убийство на Марио Панчев.

Разпитани са 7 свидетеля и е назначена експертиза. При огледа са намерени 3 пистолета – 1 на тревната площ, един на тревната площ и един в чантичка на кръста на Пелов. Това стана ясно на извънреден брифинг на прокуратурата и полицията.

„Категорично починалият е Владимир Пелов, което е доказано с експертиза. Намерени са 7 гилзи. Разпитани са свидетели, близки на починалия, също така и лица, които са откарали пострадалия да болничното заведение в Ботевград“, уточниха от обвинението.

Стана ясно още, че Владимир Пелов е с 3 наранявания – едното в лицето под мустака, а другите 2 в десния крак. „Имаме данни за 2 наранявания на Панчев. В момента състоянието му не позволява да бъдат направени следствени действия.

Има хора на място, но лекарите не позволяват да бъде разпитрани. Имаме информация, че около 1 месец Пелов е на територията на Ботевград. Всеки сигнал е проверяван. Пелов беше с променена външност. Имаше брада, която досега не е носил.

Беше със суичер и качулка и над качулката шапка. Неуредени финансови взаимоотношения между двамата – това е основната версия, по която работят разследващите. По първоначални данни двамата са били приятели в миналото и са имали общ бизнес.

Версията, че е замесена жена, не се изключва, но не е първоизточник, уточни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.