Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Мурад отива при лудия принц Мустафа

Днес в Кьосем: Мурад отива при лудия принц Мустафа

696
Сподели

Вижте какво ще се случи днес (08-и юни) в следващия епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Синан подготвя бунт с подкрепата на Гюлбахар.

ЗА да научите още Новини за последните турски Сериали, Подкрепете ни в новата ни Facebook страница: Сериали За Жената

Атике съобщава на Силяхтар, че Кьосем ще омъжи Гевхерхан за байлербея на Босна. Той веднага пише на любимата си, че ще разкаже всичко на султана и не знае каква ще е реакцията му, но дори и след смъртта си помощникът ще я обича.

Слуховете срещу султан Мурад и мълвата за неговата жестокост се разпространяват сред еснафите.  Касъм праща да следят принц Баязид. Султанът говори със сестра си.

Гевхерхан се застъпва пред брат си за Силяхтар. На излизане от покоите на Гевхерхан, Мурат я разпитва за връзката на двамата влюбени. После съобщава на малката си сестричка, че ще помисли и ще вземе решение по този въпрос. Баязид отива в хана на Бенам ага и се вижда с Калика. Казва ѝ, че агите ще я отведат на сигурно място. Момичето се радва на тази среща. Кьосем е против любовта на Силяхтар.

Казва на султана, че иска да омъжи Гевхерхан за Мехмет паша. Мурад казва на майка си, че не бързат за никъде и да не възлага празни надежди никому. Един от арестуваните моли Баязид да го освободи, защото е помагал за гасенето на пожара.  Принцът се разпорежда. Тълпата отново се бунтува, а Синан убива жената, която се е опълчила срещу султана. Атике моли султана да не вярва на казаното от Силяхтар и Гевхерхан. Лъже, че помощникът ѝ е дал надежда и двамата са потъпкали гордостта ѝ. Заплашва султана, че ако се съгласи сестра ѝ и помощникът да се оженят ще се самоубие…

Султанът присъства на агитацията на различните духовници против неговото управление. Касъм казва на Валиде, че Баязид е излязъл от двореца, станал е част от безредиците и е помилвал един от наказаните от султана еничари. Мурад отива в една джамия. Присъства на словото на ходжата, който казва, че да се върне народа в правия път е тяхната цел. Духовникът вижда султана и променя проповедта си.  Мурад го пита защо се оказва насред безредието. Казва на ходжата да заглуши размириците, но не с камъни, а с учение. Атике казва на сестра си. че е разказала всичко на султана.

Гевхерхан отговаря на сестра си, че с думите си сама е подписала смъртната присъда на Силяхтар. Синан разказва на Гюлбахар, че смъртта на онази жена е разбунила духовете на народа. Султанът вижда това и чува виковете на поданиците си. Решава да бъде още по-жесток, за да спаси себе си. Отива при чичо си Мустафа. Лудият принц не го разпознава. Мисли си, че Осман иска да го убие. После се моли да не го убива, защото няма да се качва на трона. Мурад му казва, че Осман е мъртъв и той се е възкачил на престола.

Лудият Мустафа му казва, че е разделен на две като личност и като владетел. Чичото на Мурад му дава умни съвети, въпреки че е загубил разсъдъка си. Султанът събира дивана. Разпорежда на Силяхтар да покани Мехмед паша и Кеманкеш. Мурад подготвя ферман …

 

Източник: За Жената