Начало ВЕСТИ Един от най-обичаните звездни готвачи отне живота си! Напусна ни шеф

Един от най-обичаните звездни готвачи отне живота си! Напусна ни шеф

630

„С изключителна тъга можем да потвърдим смъртта на нашия приятел и колега Антъни Бурдейн. Неговата любов към великолепни приключения, нови приятели, чудесна храна и напитки и забележителните истории на света го правят

уникален разказвач, талантът му никога не спира да ни учудва и ще ни липсва много. Нашите мисли и молитви са с дъщеря му и семейството в това изключително трудно време“, съобщават СиЕнЕн.

Бурдейн е бил във Франция за предстоящи епизоди на предаването си. Неговият близък приятел Ерик Рипърт, френският готвач, открива, че Бурдейн не реагира в хотелската си стая тази сутринта.

Чрез своите телевизионни предавания и книги, Бурдейн изследва човешкото състояние и помага на аудиторията да мисли различно за храната, пътуването и себе си.

В кариерата си, той получава почти всяка награда, която индустрията може да предложи. Наричат го „оригиналната рок звезда“ на кулинарния свят и „Елвис на лошите готвачи“.

През 1999 г. той пише статията в „Ню Йоркър“ – „Не яжте преди да прочетете това“, която се превръща в най-продаваната книга за 2000 г. Води „Антъни Бурдейн: Без резервации“ на Travel Channel, като предаването печели две награди „Еми“ и повече от десет номинации.

Приемайки наградата „Пийбоди“ през 2013 г., Бурдейн описва как се е отнася към работата си. „Ние питаме много прости въпроси:“ Какво те прави щастлив, какво ядеш, какво обичаш да готвиш? И навсякъде по света отиваме и питаме тези прости въпроси. Имахме възможността да получим някои наистина удивителни отговори.“

СиЕнЕн потвърждава, че причината за смъртта на Бурдейн е самоубийство.

Самоубийството е нарастващ проблем в САЩ. Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията публикуваха проучване, че процентът на самоубийствата се е увеличил с 25% в през последните две десетилетия в САЩ. Двадесет и пет държави отчитат повишаване на самоубийствата с повече от 30%.