Начало ЗА ДОМА Той наля пълна чаша сол в канала! Защо!? Причината ще ви удиви!

Той наля пълна чаша сол в канала! Защо!? Причината ще ви удиви!

1280

Не съществува кухня в света, която можем да си представим без сол. Знаете ли, че освен за готвене, солта също може да се използва за много други неща?

Прочетете за 7-те страхотни трикове, при които можете да използвате сол

Почистете мазнините от кухненските съдове – чугунените тигани и съдове за готвене могат да се почистят от мазнините с паста, направена от сол и малко вода – нанесете пастата  и избършете с хартиена салфетка. За почистване на ютията – вземате 2 супени лъжици сол и 1 супена лъжица вода. Разбърквате ги в пластмасова купичка и намазвате металната основа на ютията.

Оставяте за десетина минути и избърсвате с памучна кърпа и повърхността заблестява. Потушете запалилите се мазнини – дръжте бурканче със сол до печката или фурната. Ако се запали мазнината за готвене, не изливайте отгоре вода, защото ще започне да пръска – използвайте сол, която намалява температурата и спира достъпа на кислород до огъня. Запушен канал  – сипете чаша сол, смесена с вряла вода в канала на кухненската мивка или мивката в банята.

Този разтвор ще премахне лошите миризми и ще почисти натрупванията по тръбите. Използвайте често. Дупките в стените – за да запълните малките дупки в стените, например от пирони, смесете 2 супени лъжици сол с 2 супени лъжици царевично нишесте, добавете вода и смесете до получаване на паста.

Нанесете върху дупките и оставете да изсъхне. За премахване на петната от пот по дрехите – смесете 4-5 супени лъжици готварска сол с 3 литра гореща вода и нанесете сместа с гъбичка върху петната от пот, докато те се обезцветят и изчезнат.

Запазете цветята свежи – щипка сол, добавена към водата във вазите с цветя ще поддържа по-дълго време свежестта на растенията. Същият ефект можете да постигнете с щипка захар или таблетка аспирин.

 

Източник: За жената