Начало ВЕСТИ Ботевград трепери: Никой не иска да погребе Пелов, не вярват, че е...

Ботевград трепери: Никой не иска да погребе Пелов, не вярват, че е умрял

342

Тялото на убития затворник Владимир Пелов все още е в моргата и не е издадена заповед за освобождаването му. Причината е, че никой от близките на Пелов не го е потърсил, съобщава „Телеграф“.

72-годишната му майка Тотка категорично отказва да приеме, че тялото е на сина ѝ. Брат му Стефан не иска да се занимава, а синът Владимир е заминал за Малта ден след като прекара няколкочасови разпити в местната полиция.

21-годишният младеж е предпочел да отиде при сестра си Вероника, която ден след убийството на баща им роди третото си дете от приятеля си.

Майка им Силвия също е с тях. За нея упорито има мълва в Ботевград, че е била любовница на другия загинал при пукотевицата във вторник – Марио Панчев – Дебелия. Освен родната майка на Пелов и половината Ботевград не вярва, че той е убитият.

В града има конспиративни слухове, според които обявяването на Пелов за мъртъв е удобно на всички. Преди две години ботевградчани си отдъхнаха, след като страховитият рецидивист бе тикнат окончателно за 32 години в затвора.

Местните хора разправят, че тогава съдействие за залавянето е оказала собствената му майка, която сега дори не иска да погребе тялото на сина си.

Бившата фризьорка Веселка, която укриваше избягалите затворници в апартамента си в блок 20 в града, заедно с децата си са се изнесли при роднини.

Стана ясно още, че тя се е обадила в полицията чак след като е разбрала, че Пелов е убит. Другият затворник Радослав Колев все още не е открит. Полицията претърсва огромен периметър в Балкана над Правец. Колев се издирва жив или мъртъв./Блиц