Начало ВКУСНО Лятото всички умираме за него, а направен вкъщи е в пъти по-...

Лятото всички умираме за него, а направен вкъщи е в пъти по- вкусен и става много бързо

1002
Сподели

Редакторите ни знаят 2 начина, с които много бързо да ви направят щастливи и да забравите поне за миг за всички грижи и проблеми.

Няма човек, който да не обича сладолед в дългите и топли дни, затова запретвайте ръкави и си пригответе най- вкусното изкушение в домашни условия

Рецепта за домашен сладолед с мляко и сметана

Рецепта за домашен сладолед с мляко и сметана

Съставките

125 г мляко 100 g захар 5 g ванилия 300 гр сметана (33-35% съдържание на мазнини) 3 жълтъка

Подготовка

Вземете една тенджера и изсипете млякото в нея и поставете на котлона до нейното кипване. Поръсете захар и ванилия и поставета масата настрани, изчакайте докато се охлади напълно. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. В охладената маса трябва само да добавите разбитите жълтъци.

Поставете тенджерата пак на огъня и я загрейте. Не забравяйте да разбъркате, докато се сгъсти и стане като кондензирано мляко .Сметаната се разбива в отделен контейнер. Смесете двете маси и след това замразете.

Веднъж на час вадете контейнера от хладилника и разбъркайте всичко.Тогава масата ще стане великолепна и изобщо няма да има бучки.

 

Домашен сметанов сладолед

Домашен сметанов сладолед

Съставките

4 жълтъка 200 ml сметана (10% съдържание на мазнини) 500 ml сметана (35% съдържание на мазнини) 1 чаша пудра захар 2 g ванилия

 

Подготовка

Смесете всички жълтъци и пудрата захар. Масата трябва да стане бяла.

Внимателно поставете 200 ml сметана с ниска масленост в получената суха смес. Смесете съставките. Добавете ванилия към яйчната маса. Изсипете всичко в тенджерата. След това поставете на слаб огън. Разбъркайте сместа при ниска температура. Сложете да кипне и веднага махнете от котлона.

Прецедете сместа. Изпратете във фризера, но се уверете, че няма да замръзне напълно. Докато масата се замразява разбъркайте и другата сметана. Добавете към сместа и изпратете пак във фризера. Веднъж на час вадете контейнера със сладолед и го разбърквайте. Когато сладоледът е готов, просто добавете ядки, настърган шоколад или плодове.

 

Можете да продължите да купувате сладолед със спорно качество и да пропуснете вкуса на домашния продукт.Почерпете със сладолед приятелите си и споделете рецептите с тях, които ще ви позволят да се откажете от десерта в магазина

 

Източник: За жената