Начало ВЕСТИ Извънредно: Арестуваха ключова фигура от ГЕРБ!

Извънредно: Арестуваха ключова фигура от ГЕРБ!

735
Сподели

Общинска съветничка от ГЕРБ в Ловеч е задържана и обвинена за длъжностно престъпление. По информация на БНР и ловешката медия „Зетра“ арестуваната е Йовка Тодорова, която работи в Дирекция „Бюро по труда“ в Ловеч.

В Окръжната прокуратура е образувано досъдебно производство за това, че за период от една година Тодорова не е изпълнила служебните си задължения във връзка с

дейност по предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от Агенцията по заетостта, с цел да набави за другиго имотна облага.

От това са настъпили значителни вредни последици в размер на 117 300 лв. за Агенцията по заетостта.

Неизпълнението на служебните задължения се изразява в извършване на рекламна дейност, чрез насочване на кандидати за обучение към конкретна фирма, в неотразяване на констатации за извършени проверки, некоректно попълване, с необходимите реквизити, на констативни

протоколи за присъствие на обучаеми лица при извършване проверки на място, неизвършване на контролни проверки, съгласно план-график, уточняват от държавното обвинение.

В резултат на тази дейност, е получена облага за фирмата, която е извършвала обучението, под формата на ваучери на значителна стойност.

Йовка Тодорова е привлечено в качеството на обвиняем за длъжностно престъпление и е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок от 72 часа.