Начало ВКУСНО Нов начин за приготвяне на любимия десерт на всички и то само...

Нов начин за приготвяне на любимия десерт на всички и то само за 5 минути

886
Сподели

Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal

Днес сме ви подготвили ленивата версия на известния италиански десерт- тирамису. Всичко ще бъде бързо, просто и със сигурност много вкусно.

Необходимите съставки се приготвят предварително (готов блат за торта, сладоледа и маскорпонето може да купите предишния ден), така че да остане възможно най-малко време за направата на тирамисуто.

Ако планирате да дадете тирамису на децата, заменете кафето, в което ще киснете блата с детска шоколадова напитка или мляко с какао.

Подготвяте ли десертът пък специално за възрастен (примерно любимия) добавете 1-2 супени лъжици ром или коняк към кафето.

Ако нямате възможност да си купите маскарпоне, може лесно да приготвите от домашно сирене и сметана.

 

Съставките

ром 1-2 супени лъжици

пандишпан (готов блат за торта)1 бр.

Сирене Mascarpone 250 грама

Сладолед 450 гр

Какао на прах 4 супени лъжици

кафе 80 ml

 

Подготовка

Маскарпонето се разбърква с разтопения сладолед. Разделяте наполовина и в едната част слагате 2 супени лъжици какао на прах.

крем за тирамисуВзимате чашата, в която ще поставите десертът и с нея оформете 8 кръгчета от блата. Потопете всяко от кръгчетата за една секунда в кафето.

домашно тирамисуПоставете на дъното на чашите кръгчето, което накиснахте в кафето, след това сложете 1,5 супени лъжици бял крем, след това 1,5 супени лъжици кафяв крем. Повторете слоевете.

тирамису в чашкаСлед като напълните чашката изпратете в хладилника за 3-4 часа. Преди да сервирате, поръсете десерта с останалото какао на прах.

Готовите десерти вместо с какао на прах може да бъдат поръсени с шоколадови стърготини или лешници.

Хареса ли ви рецептата за мързеливо тирамису? Споделете я с приятелите си!

 

Източник: За жената