Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Мурад осъжда Гюлбахар на смърт, Фария научава, че зад...

Днес в Кьосем: Мурад осъжда Гюлбахар на смърт, Фария научава, че зад нападението, при което е загубила детето си, стои Айше

698
Сподели

Вижте какво ще се случи днес (14-и юни) в следващия епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Кеманкеш арестува Ахизаде по заповед на султана.

Гюлбахар гладува. Не иска да се храни в тъмницата.

Султанката съжалява, че синът ѝ е обърнал гръб и е загубил вяра в нея. Баязид и Халика се срещат в градината на двореца. Тя му казва, че го обича, притеснила се е за него и е дошла да го види. Принцът е много угрижен.

Казва на момичето да стои далеч от него, за да не пострада. Зейнел се отравя от храната, която е поднесена в тъмницата. Преди да умре, успява да предупреди Гюлбахар да не яде от нея. Султанът екзекутира главния мюфтия.

Преди смъртта си той проклина падишаха. Мурад отпраща с кораба на заточение само сина на Ахизаде и му забранява да стъпва в столицата. Баязид научава, че са се опитали да отровят майка му. Гюлбахар е жива, но Зейнел е мъртъв.  Кьосем се разпорежда всички да вземат предпазни мерки, за да не умре, преди да бъде съдена.

Султанката се интересува какво е станало с Естер. Хаджъ казва на Валиде, че султанът е екзекутирал главния мюфтия. Духовенството не е доволно от тази екзекуция. Силяхтар е отшелник вече 40 дни. Ходжата му казва, че това е последният ден в килията на джамията. На другия ден той ще бъде прероден, но да не забравя престоя си тук, защото плътските желания нямат край.

Султанът разказва на Баязид, че Ахизаде го е посочил за претендент на трона. Принцът отрича. Господарят казва на брат си, че Гюлбахар е настроила улемата срещу владетеля. Мурат пита принца, дали е знаел за намеренията на майка си. Баязид отрича категорично. После моли султана да отпрати Гюлбахар в Стария дворец, а не да я осъжда на смърт. Султанът вика Гюлбахар при него.

Султанката обвинява Кьосем, че си е измислила всичко. Мурад се ядосва, че Гюлбахар го лъже. Осъжда Гюлбахар на смърт за предателство. Султанката моли за милост Кьосем и господаря. Валиде казва, че така е по-добре за Баязид. Баязид хваща Синан паша и го обвинява за смъртта на майка си. Синан започва да се моли на принца за ходатайство пред султана. Баязид иска нещо от пашата.

Гюлбахар обвинява Айше, че се е опитала да я отрови, споменава ѝ, че също ще я повлече със себе си. Естер казва на Синан, че вече са стигнали до края на пътя. Предлага му да се спаси. Пашата отговаря, че ако Гюлбахар загине, светът за него ще се превърне в ад. Принц Баязид отива при Кьосем. Тя му заявява, че винаги я е обвинявал, че е била зле настроена към Гюлбахар. Обяснява му, че екзекуцията на султанката е за негово добро.

Фария търси султана, но той е със Санавбер Хатун. Новата любимка разтрива Мурад с билки. Краят на отшелничеството на Силяхтар настъпва. Ходжата го извежда от килията. На раздяла духовникът препоръча Силяхтар да довърши пътуването си, както му посочи сърцето. Новата наложница научава, че Фария не може да дари султана с дете.

Менмет паша се среща с Гевхерхан. Тя му отказва среща, но вижда Силяхтар, че се е върнал в двореца. Синан дава на Баязид поисканата отрова. Принцът иска майка му да умре, но не от палачите. Силяхтар се кълне отново във вярност към султана. Мурат го назначава за личен помощник. Гюлбахар разказва на Фария, че зад нападението, при което е загубила детето си, стои Айше. Баязид дава отровата на майка си, за да се самоубие…

 

Източник: За Жената