Начало КЛЮКАРНИК Лили Иванова разтърси България! Примата направи най-тежкото признание в своя живот, дръжте...

Лили Иванова разтърси България! Примата направи най-тежкото признание в своя живот, дръжте се!

1787
Сподели

Естрадната прима Лили Иванова отказа да води майсторски клас, не можела да се занимава с бездарници

От 57 години естрадният динозавър Лили Иванова се изявява на родните и международните сцени, но въпреки обширната си музикална биография, категорично отказва да обучава млади таланти – пише в. „Уикенд“.

Причината е доста прозаична – естрадната ветеранка не познава нотите. Затова изпълнителката на „Ветрове“ е сред малцината родни звезди, които нямат свои ученици – коментира изданието.

Преди време Лили Иванова отказала предложение да води свой майсторски клас и да предаде опита си на млади музикални таланти, тъй като имала проблем със солфежа. Естрадната прима, която развива концертна дейност от далечната 1961 година, пеела само по слух и отбивала офертите да обучава свои ученици, под предлог че няма необходимото музикално образование.

Както е известно, естрадната звезда е завършила медицински техникум във Варна през 1956 г. и хал-хабер си няма от специализирани термини и значи в музиката.
„Кой ще дойде на моите лекции? Никой! Не мога да се занимавам с това. Аз мисля, че каквото и да направя, няма да има кой знае какъв успех, защото може би няма да имам и една ученичка. Никой няма да дойде в този клас, няма и да ме слушат.

Те обичат да ги хвалят, да им обещават бляскаво бъдеще. Аз не! Сега всички искат за 24 часа да станат звезди. Те идват със самочувствието, че са велики. А всъщност, не са! Не мога да се занимавам с бездарници!“ – разкривала е причината за отказа си Лили Иванова.