Начало ВЕСТИ Ето какво разказа Теньо, който уби зверски младата Ивета!

Ето какво разказа Теньо, който уби зверски младата Ивета!

1690
Сподели

Мъжът, за който се смяташе, че е отговорен за смъртта на 19-годишната си приятелка в Айтос, е направил пълни самопризнания. Това заяви пред Нова говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Припомняме, 19-годишното момиче беше пребито до смърт в жилище в морския град. Младата жена беше намерена в безпомощно състояние и почина по-късно в болницата в Бургас.

Вследствие на побоя момичето беше с тежка черепно-мозъчна травма и наранявания по цялото тяло. По случая беше арестуван 27-годишният приятел на момичето. Двамата живеели на семейни начала и имат дете на 2 години и 8 месеца.

Стана ясно, че момичето е намерено от съседи. Преди това те станали свидетели на тежък скандал между двамата. Хората чули викове.

По думите на Арнаудова 27-годишният задържан е направил пълни самопризнания.
Той обяснил, че поводът за побоя бил скандал между двамата. „Изразил е съжаление. Поводът е скарване помежду им за грижите, които се полагат за детето“, заяви Арнаудова, пише нюз.бг.

Според говорителя на Цацаров преди около една година съседи подали сигнал за вероятно домашно насилие, упражнено спрямо 19-годишното момиче.

„По данни на полицията преди около година и половина е имало сигнал за вероятно домашно насилие от съседи. Но полицейските служители, които са посетили мястото и са разговаряли със сегашната жертва, тогава тя е казала, че няма насилие. На практика е отрекла каквито и да е насилствени действия“, обясни Арнаудова.

Тя уточни и че приятелят на младата жена е криминално проявен и вече е изтърпявал 6-годишна ефективна присъда. Той излязъл от затвора скоро.