Начало ЗА ДОМА Поръсвате малко около доматите и два дни по-късно няма да повярвате на...

Поръсвате малко около доматите и два дни по-късно няма да повярвате на очите си

1788

Е, как е по-топло, можем да заделим повече засаждане на цветя, или полагане на основите за богата реколта от плодове и зеленчуци от градината.

В някои сортове, особено за домати, не винаги се действа правилно. Има разбира се, помощ от Интернет. Ние сме съставили няколко прости стъпки, за вас, така че можете да очаквате богата реколта от домати!

Домати хоризонтално на земята

Доматите растат вертикално, но наистина добър трик е да растат хоризонтално. Защо? Така това помага на растението да развива много по-силна и по-широка коренова система.

Важно е, че листата, които са в горната част на растението да остават над земята. Те ще растат вертикално, но ще се развиват по-силни корени.

Поръсете сода за хляб на земята

Сода бикарбонат е един вид тайно оръжие, за да се гарантира, че доматите растат добре! Когато растението порасне на около 2,5 см, 4 супени лъжици се поръсват около растенията, но да внимавайте да не поръсвате растението. Процесът може да се повтори, за известно време преди прибирането на реколтата. Сода за хляб ще предостави намаляване на киселинността на почвата и доматът ще е вкусен.

Как да се отървете от птици, които ядат домати?

Ние не знаем само с хората, че доматите са наистина вкусни. Дори птиците в нашите градини го знаят перфектно. За да ги предпазите от ядене на домати, оставете съд с вода в непосредствена близост. Така че птиците ще бъдат в състояние да утоляват жаждата си без да се налага да прибягват до зрелите плодове и ще остават така за вас.

Засаждане на презрели домати отново

Друга добра идея е да се засадят презрели домати. Да, наистина работи! Преди да изхвърлите старите домати в кошчето, трябва да ги използвате за нещо по-практично. Нарежете на филийки домати и ги сложете в пръстта на саксията. След това добавете пръст отгоре. След 1-2 седмици покълват, а след това можете да ги пресадите.

 

Източник: За жената