Начало ВЕСТИ 11-годишна с анорексия! Кара само на дъвки и вода и ето какво...

11-годишна с анорексия! Кара само на дъвки и вода и ето какво се случва по-късно!

912
Сподели

Аманда Кристиансен била на 11 години, когато започнала да мисли с какво трябва да се храни, за да бъде фигурата й идеална. Стремежът й към красота без малко да й струва живота.

За щастие, момичето осъзнало навреме, че трябва бързо да се спасява. Аманда е от Швеция. Както много свои връстници, и тя не била доволна от външността си.

На 11 години разбрала, че първите промени, които трябва да направи, е с фигурата си. Все пак върху това се изграждали животът и приятелството.

Очарователното дете започнало да тормози организма си диети и по-точно – с пълно отсъствие на храна. Освен всичко останало, тя започнала да тренира усърдно в залата.

А когато сядала на масата със семейството си, криела храната в джобовете си, давайки вид, че е изяла всичко.  „Нямах приятели и ми се струваше, че всичко е заради фигурата ми. Забраних си да консумирам сладко и въглехидрати, ходех да тренирам всеки ден. Килограмите се топяха, а след това спрях да се храня“, разказва Аманда.  Когато идеята „да отслабна“ се превърнала във фобия „да не надебелея“, Аманда станала маничка.

Стигнало се до там, че единствената „храна“, която приемала, били водата и дъвката. А когато видела брат си с изцапани от храна ръце,  тя не му давала да се приближава до нея. Момичето се притеснявало, че ако брат й я докосне с мазните си ръце, цялата мазнина ще проникне в кожата й и тя ще надебелее.  „Не се задържах и минута на едно място. Само когато спях или се возех в колата. За спане отделях по 7-8 часа.

Чувствах, че мога да се оправя, ако не правя нищо“, добавя момичето.  Благодарение на самоунищожителния режим, на който се била подложила, Аманда достигнала критичните 31 килограма. Едва тогава родителите й осъзнали, че нещата с детето им не са наред и го завели на лекар.

„Изгубих контрол над ситуацията. А на лекар ходех само заради семейството си. Всички съвети минаваха покрай ушите ми. Но след това погледнах на себе си по друг начин и разбрах, че спешно се нуждая от помощ. Едва тогава лечението ми започна да става успешно“, разказва Аманда.

За щастие, момичето само разбрало, че не иска да умира толкова рано, затова решила да обърне сериозно внимание на здравето си, без да оставя спорта. Сега Аманда е на 18 години, тежи цели 69 кг. и изглежда здрава, красива и много по-привлекателна от времето, когато е тежала 30 кг.

 

Източник: За жената