Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Айше отравя децата си и себе си, Мурад изчезва,...

Днес в Кьосем: Айше отравя децата си и себе си, Мурад изчезва, Кьосем е много зле

888
Сподели

Вижте какво ще се случи днес (19-и юни) в следващия епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Силяхтар не влиза при жена си през първата брачна нощ.

Кьосем се радва на внучката си. Султанът води другите деца при майка им.

Там те се запознават със сестра си. Мурад взима бебето в ръце. Кръщава новородената си дъщеря Измехан Кая. Султанът отнема големите деца от майка им. Отпраща Айше от двореца. Атике казва на съпруга си, че е много нещастна, защото всички я обвиняват за смъртта на Гевхерхан.

Силяхтар отговаря, че султанката не се е интересувала от красотата на света, а  е искала отмъщение. Атике се кълне, че не е очаквала сестра й да постъпи по този начин. Силяхтар заявява, че затова е с нея, за да си изтърпи присъдата, тъй като има голям грях към любимата си.

Синан паша се среща със Санавбер. Тя казва, че докато Кьосем е жива, не е необходимо да убиват Мурад. Синан казва, че Валиде е болна от диабет. Заповядва на Санавбер да накара султанката да я обикне. Фария разбира каква е присъдата на Айше.

Силяхтар моли господаря отново да помисли, но Мурад е категоричен.  Фария научава, че след напускането на столицата Айше ще бъде екзекутирана. Кьосем възлага на Кеманкеш да стегне еничарите, за да подкрепят господаря. Тя е уверена, че заедно ще защитят династията.

Силяхтар получава документи от баща си, с които доказва, че бейлербея на Босна му е отнел имането. Фария казва на Айше за присъдата на султана. Силяхтар заплашва Мехмед паша, че ще го даде на съд и ще докладва на господаря.

Мехмед паша се оправдава пред Кьосем, че не е направил нищо. Кьосем взима страната на пашата и гони Силяхтар. Айше пита помощника дали е вярно казаното от Фария. Силяхтар скрива истината, но предупреждава Лялезар да не се отделя от султанката. Айше се вижда с децата си за последен път.

Кьосем се разпорежда да компенсират търговците. Казва на Мехмед паша да назначи честни хора на освободените места. Газанфер казва на сина си, че част от подкупите, които Мехмед паша е взимал, влизат в хазната на Кьосем. Силяхтар обещава на баща си, че ще разследва случая.  Айше отравя децата си и себе си.

Султанът отива в покоите ѝ. Вижда как тримата спят прегърбени. Гали сина си и дъщеря си, но те не се събуждат. Тогава забелязва шишенцето с отрова в ръката на майка им. Кьосем влиза в покоите на наложницата. Султанът я обвинява за убийството на децата му. Взима малките в ръцете си и разбира какво е станало. На масата намира писмо от Айше. В него обвинява Фария и любовта му към нея за смъртта на децата му.

Султанът се ядосва и се качва на коня. Докато язди пада и животното го влачи по пътя. Назрява конфликт между религиозните секти. Калика е доволна от оборота на заведението си, но тълпата от религиозни фанатици влиза в механата и избива всички. Кьосем е зле.

Не иска да си пие лекарствата.  Народът научава за смъртта на Айше и децата им. Хюсеин е притеснен, че е изгубил следите на султана. Казва на Силяхтар, който се разпорежда да вдигнат всички, за да търсят Мурад. Санавбер дава лекарства на Кьосем, но Хаджъ ѝ казва, че Мурад е изчезнал…

 

Източник:  За Жената