Начало ЗДРАВЕ Премахнете лошия дъх за 5 минути! Това домашно средство ще унищожи всички...

Премахнете лошия дъх за 5 минути! Това домашно средство ще унищожи всички бактерии, които причиняват лош дъх!

887
Сподели

Всички сме наясно, че трябва да се грижим за здравето си, но ние също трябва да се погрижим и за хигиената в устата си.

Няма нищо по-неприятно от срещата с човек, който не се грижи за устната хигиена и има ужасно лош дъх. Лошият дъх е често срещано явление при много хора в днешно време.

Има случаи, когато човекът наистина често използва четката си за зъби, но е доста трудно да се премахне това, което е причината за лош дъх, независимо дали това е храна, която те консумират или бактерия, която може да бъде в устата им.

Какви са причините за лош дъх?

Лошият дъх или халитоза /медицинското наименование на това състояние/, се причинява от различни неща.

Една от причините е храната, която ядем. Когато ядем храни, които имат силна миризма, тази миризма може да се задържи в устата ни за известно време, след като приключим с яденето. Храни, които засядат между зъбите ни могат да насърчат развитието на бактерии, което от своя страна води до неприятната миризма. Друг основен фактор за лош дъх е използването на тютюневи изделия. Цигарите оставят химически остатъци в устата, които насърчават лош дъх.

Без значение каква е точната причина, може да бъде много трудно да се премахне лошият дъх. Има много пасти за зъби и течности за уста на пазара и всички те обещават да помогнат, но едно нещо е, че може да бъде доста скъпо, а другото, че те в действителност са пълни с химикали. Така че, тук, ние ще ви представим естествено средство, което ще ви помогне да унищожи лош дъх веднъж и за всички!

Унищожете лошия дъх, използвайки този природен лек! Трябват ви:

2 лимона

1 чаша хладка вода

Половин супена лъжица канела

1 чаена лъжичка сода бикарбонат

1 чаена лъжичка мед

Начин на приготвяне:

Сипете лимоновия сок заедно с канелата и медът в бутилка. (Можете да използвате и содата бикарбонат, ако не разполагате с мед). След това добавете една чаша топла вода и разклатете всичко добре. Използвайте 1 или 2 супени лъжици от този природен лек за гаргара и изплюйте след няколко минути.

Канелата премахва бактериите, които причиняват лошия дъх. Медът притежава антибактериални свойства и содата бикарбонат спомага за избелване на зъбите. Лимонът предлага приятен аромат и е също така ефективен да унищожи всяка бактерия, която би могла да остане в устата ви.

 

Източник: За жената