Начало ВЕСТИ Иван отиде на гишето в КАТ, но нищо не можеше да го...

Иван отиде на гишето в КАТ, но нищо не можеше да го подготви за това, което научи!

158
Сподели

Млад мъж се оказа сред издирваните лица в страната, без да подозира за това. Той е общински служител, има постоянен адрес, не е криминално проявен, но въпреки това бил задържан, докато си подавал документите в КАТ, съобщи bTV.

Иван Димитров е на 27 години и работи като здравен медиатор в община Твърдица. От години живее със семейството си на постоянен адрес в град Шивачево.

От четири месеца, без дори да подозира, той е сред издирваните лица в държавата. Разбрал го пред гишето на КАТ-Сливен, където подавал документи за професионален шофьор. Там задържали документите му и извикали патрулка, а полицаи го отвели в районното управление.

Иван разказва за шока и притеснението, докато униформените го отвеждали.

„Докато пътувах, попитах за какво става въпрос, някакви фишове ли, те ми казаха, че аз съм бил пуснат за общонародно издирване“, разказва мъжът.

Не получил отговор на въпроса за какво точно е издирван.

В полицията разбрал, че от 19 февруари е обявен за общодържавно издирване като свидетел по дело. Категоричен е, че никой не го е търсил на постоянния му адрес и не е получавал призовка. Кабинетът му е срещу местното полицейско управление и всички служители на МВР полицаи го познават.

От полицията в Сливен твърдят, че Иван е издирван като свидетел по досъдебно производство. Един от начините за откриване на такива лица бил задържането им пред гишетата, когато потърсят административна услуга.

Димитров обмисля да потърси отговорност от институциите за абсурдната ситуация.