Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Мурад отпраща Кьосем в Стария дворец, тя отказва да...

Днес в Кьосем: Мурад отпраща Кьосем в Стария дворец, тя отказва да замине, Баязид екзекутира Калика

128
Сподели

Вижте какво ще се случи днес (22-и юни) в следващия епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Султанът увеличава забраните. Разрушава кръчмите, забранява дори гледането на кафе и заклинанията.

Калика е ядосана, че ще разрушат механата, която е останала от баща ѝ. Кеманкеш разказва на Кьосем какво е направил падишахът предната вечер.

Искал е да обезглави Севаси ефенди. Кьосем отговаря, че господарят е изпълнен с омраза и отмъщение, но империята е защитена. Фария държи сметка на Силяхтар защо е казал на Кьосем. Помощникът се опитва да убеди принцесата, че е необходимо Кьосем да знае, за да може да реагира. Баязид тренира със сабя, но пребива своя спаринг партньор.

Султанът е решил да излезе, взимайки със себе си Силяхтар и принц Баязид. Кьосем научава, че господарят е издал нови забрани. Валиде иска да бъде свикан Дивана. Мурад пита Баязид дали има връзка с Калика. Принцът си признава.

Касъм е разказал на султана какви ги върши Баязид. Мурад заповядва на брат си да убие Калика, защото е нарушила новите заповеди, като продава вино и опиум. Момичето пада на колене и казва на любимия си, че не съжалява за нейната любов и моли Баязид той да я убие. Принцът отрязва главата на момичето и връща меча на султана.

Кьосем казва пред съвета всички да убедят сина ѝ да не прибягва до отнемане на живот, а да затваря нарушителите в тъмница. В това време Мурат влиза в съвета. Мурад не е доволен от поведението на пашите и на Валиде. Мехмед паша обяснява, че Кьосем просто е дала съвети.

Яхя заявява, че се е опитал да попречи на нейното присъствие. Баязид съобщава на Синан, че е отнел живота на Калика по заповед на господаря. Принцът е уверен, че това е работа на Касъм. После настоява да се види с Гюлбахар и да говори с нея. Кьосем казва на сина си, че върви по грешен път. Сулатнът не е доволен.

Валиде му казва, че му е показала правия път. Мурад иска да накаже майка си. Кьосем го пита дали ще я убие. Султанът я отпраща в Стария дворец. Кьосем едва не припада от решението на сина си. Тя отново му припомня, че с години се е грижила за него, за да го възкачи на престола. Мурад й заявява, че нейната епоха приключи. Кьосем е категорична, че няма да замине.

Султанът е готов да я отпрати насила. Кьосем му заявява, че никой не може да го направи, а синът й ако толкова иска, нека да я убие, защото само мъртва ще напусне двореца. Касъм съобщава на Баязид, че Калика е екзекутирана. Баязид казва, че е бил справедлив с брат си, но сега го е отчел като грешка. Касъм отговаря, че от сега нататък отмъщението му ще бъде още по-жестоко.

Сиана съобщава на Гюлбахар, че Баязид иска да се види с нея. Кьосем казва на децата си, че султанът иска да я прати в Стария дворец. Ибрахим се ядосва и отива да говори с Мурад. Касъм тръгва след него. Господарят заповядва на Кемнкеш да заведе Кьосем в Стария дворец. Ибрахим държи сметка на брат си. Мурад му казва, че майка им е сгрешила. Мурад се ядосва и хваща Ибрахим. Касъм ги разтървава.

Кьосем се надява султанът да отмени наказанието ѝ. Санавбер научава от наложницата на Айше, че Фария е виновна за смъртта на децата на султана. Касъм казва на майка си, че Гюлбахар е жива. Тя не му вярва. Тогава принцът казва, че го е страх Мурад да не ги убие. На сутринта Кьосем къса фермана и отказва да замине. Иска синът й лично да я изведе от покоите ѝ.

Източник:  За Жената