Начало ВЕСТИ Разтърсващи разкрития за избягалия рецидивист Борис Иванов! Ето как се е измъкнал...

Разтърсващи разкрития за избягалия рецидивист Борис Иванов! Ето как се е измъкнал от затвора!

105
Сподели

Продължава издирването на затворника, избягал вчера от мандра край Ловеч, където работел като чистач в цеха. 48-годишният рецидивистът Борис Иванов излежава 13-годишна присъда за блудства и кражби, от които е бил зад решетките 7.

От една седмица той бил настанен в общежитие от отворен тип и заедно с други затворници ги водели да работят навън. Трима от тях опитали да го спрат, но не успели. Заради случилото се обаче те ще бъдат наказани.

„Прескочи оградата като катерица, хвърли една чанта, те тръгнаха да го гонят, но той влезе в гората…“, разказа свидетел.

bTV съобщи, че разполага с видеозапис, на който се вижда как Иванов тича заедно с още едни мъж, който очевидно е негов съучастник. Двамата пресичат жп линията и изчезват с кола, която ги чака.

От вчера полицаите претърсват територията на две области – на Ловеч, и на Добрич, тъй като Иванов е родом от село Полковник Иваново. Проверяват се всички коли в района. Екипи на полицията има и на входовете, и на изходите на двата града. От МВР уточниха, че затворникът се издирва дори с хеликоптер.

„Не става дума за бягство от затвора. Става дума за отклоняване от външен работен обект на лишен от свобода, който не е бил охраняван“, коментира вчера зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов.

Заради зачестилите бягства от затворите от БСП настояват днес в паламента да бъдат изслушани вътрешният министър Валентин Радев и правосъдният – Цецка Цачева.

В годините назад има и други знакови бягства, припомня bTV.

На 23 декември 1992 г. осъденият за убийство Алберто Йорданов не се връща в затвора, след като е пуснат в отпуск. В следващите 10 години осъденият живее под чужда самоличност в Чехия.

През януари 2010 г. Малин Крумов по прякор Маце, осъден доживот за убийство, бяга от варненския затвор, преодолявайки петметрова стена. Часове по-късно е заловен в такси.

През април 2011 г. рецидивистът Цветан Чарлов се оплаква от високо кръвно и е изпратен в болница. Бяга оттам през главния вход по чехли.

На 30 април 2014 г. Хосе Мартинез от Гватемала и Николай Николов – Шатката успяват да избягат от Централния софийски затвор с кола със син буркан. Три години след бягството Мартинез е хванат да краде автомобил в Португалия. От Николов няма следа и до днес.

На 4 април тази година пък от Софийския затвор избягаха Владимир Пелов и Радослав Колев. Преди дни Пелов беше убит при престрелка, а съучастникът му все още се издирва.

В средата на април избяга затворник от общежитие в Пловдив, а след това и друг лишен от свобода от Пазарджик – и двамата не се върнали от работа на външен обект. По-късно обаче те бяха открити.